«Ναυάγιο» για την κυβέρνηση η συζήτηση με τους αγρότες στη Βουλή – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση

«Ναυάγιο» για την κυβέρνηση η συζήτηση με τους αγρότες στη Βουλή – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση

  • |

«Βουλή μόνη ψάχνει αγρότες για διάλογο», σημειώναμε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας όταν και «έσκασε» η είδηση ότι βήματα διαλόγου για το αγροτικό προσπαθεί να ανοίξει η Βουλή χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει την παρουσία των αγροτών στη συζήτηση.

Και τελικά… δεν ευδοκίμησε η πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για διάλογο μεταξύ κυβέρνησης, κομμάτων και αγροτών εντός της Βουλής. Η πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο που είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τρίτης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου έμεινε… αναπάντητη καθώς οι αγρότες αρνήθηκαν να παραστούν και κατά συνέπεια αναβλήθηκε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη επιβεβαίωσε το αδιέξοδο, προτείνοντας την ακύρωση της συζήτησης καθώς το σύνολο των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων που πρότεινε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προσκληθούν, αρνήθηκαν να παραστούν.

«Τα κριτήρια ήταν να υπάρχει εκπροσώπηση όλης της Ελλάδας και όλων των απόψεων. Εκλήθησαν 20 άτομα. Όμως από την επικοινωνία που είχαμε τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά και γι αυτό προτείνω να αναβληθεί η συνεδρίαση μιας και δεν θα υπάρχουν εκπρόσωποι από τα μπλόκα», σημείωσε η Χαρά Καφαντάρη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής στην πρόσκληση απάντησαν αρνητικά εκπρόσωποι από τα μπλόκα των περιοχών: Ανω Λακωνία, Βελβεντό Κοζάνης, Βέροιας, Θήβα, Καστοριά, Κάτω Αχαϊα, Κορινθία, Κρήτη, Λάρισα, Πράσινα Φανάρια, Σέρρες, Φέρες Εβρου, ενώ αγρότες που δεν απάντησαν στις τηλεφωνικές κλήσεις ήταν από την Αριδαία και την Καβάλα. Μάλιστα η Χαρά Καφαντάρη σημειωσε ότι μονάχα ο εκπρόσωπος από το μπλόκο Ορχομενού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραστεί στην συζήτηση.

Ο Γιώργος Αμυράς πρότεινε να επισκεφτούν τα μπλόκα των αγροτών οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα των αγροτών, ωστόσο την πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού την απέρριψε η Χαρά Καφαντάρη. «Ο διάλογος δεν έχει στεγανά. Να πάμε εμείς εκεί» πρότεινε ο Γιώργος Αμυράς, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «τα έχει βρει μπαστούνια, και για αυτό σκέφτηκε να κάνει αυτή τη συνεδρίαση».