Βρέξει-χιονίσει, Κυριακή ψηφίζονται τα προαπαιτούμενα

Βρέξει-χιονίσει, Κυριακή ψηφίζονται τα προαπαιτούμενα

  • |

Την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ ή την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το τελευταίο κρίσιμο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται μέτρα, όπως η αύξηση των έμμεσων φόρων, η πώληση «κόκκινων» δανείων, το νέο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων και ο περίφημος δημοσιονομικός «κόφτης».

Η διαδικασία, με την οποία θα γίνει η επεξεργασία του νομοσχεδίου από τη Βουλή, συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, κατά την οποία ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε τα κόμματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις ασφυκτικές διορίες ενόψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους δανειστές.

Αποφάσεις οριστικές δεν ελήφθησαν, ενώ η Διάσκεψη θα ξανασυνεδριάσει με την κατάθεση του κειμένου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, εάν τηρηθεί ο προγραμματισμός που υπάρχει, τότε το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές την Πέμπτη και την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα εισαχθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Διαφορετικά, αν κατατεθεί αργότερα από την Τετάρτη, τότε οι διαδικασίες θα επισπευστούν ακόμη περισσότερο. Η αντιπολίτευση εξέφρασε πάντως τη δυσαρέσκειά της για τις νέες κατεπείγουσες διαδικασίες.

Από πλευράς συμπολίτευσης, όμως, ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους ότι τα προαπαιτούμενα θα έχουν ψηφιστεί το αργότερο έως το βράδυ της Κυριακής 22 Μαΐου, καθώς την Τρίτη 24 του μηνός συνεδριάζει το Eurogroup, για να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή τη Δευτέρα, συνεδριάζει κατά πάσα πιθανότητα το EuroWorking Group, ενώ και ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένο ταξίδι, οπότε όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το βράδυ της Κυριακής.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος