Άλογο που έσερνε άμαξα με τουρίστες «έσκασε» από την κόπωση και τη ζέστη

Άλογο που έσερνε άμαξα με τουρίστες «έσκασε» από την κόπωση και τη ζέστη

  • |

Ένα άλογο που σέρνει άμαξες με τουρίστες στη Reggia di Caserta της Ιταλίας, πέθανε από την εξάντληση και τη ζέστη. Το ζώο «έσκασε» κυριολεκτικά. Το άλογο «Κατέπεσε στο έδαφος λόγω κόπωσης και της ζέστης…», είπε ο οικολόγος Francesco Emilio Borrelli, που χαρακτηρίζει το γεγονός επαίσχυντο και ζητάει να ληφθούν μέτρα σε όλους τους δήμους προκειμένου τα άλογα να μην κυκλοφορούν τις ημέρες της μεγάλης ζέστης.

«Η Εθνική Αρχή Προστασίας των Ζώων, η οποία δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει αυτό το παράλογο εμπόριο που διαπράττεται εναντίον των σκλαβωμένων αλόγων, θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο μέσω των δικηγόρων της, ώστε οι δράστες αυτής της σφαγής να πληρώσουν για τις πράξεις τους» δήλωσε ο Massimo Pigoni, εθνικός αντιπρόεδρος της οργάνωσης, και προσθέτει: “Είναι παράλογο το γεγονός ότι σήμερα τα ζώα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς, δραστηριότητες που δεν είναι πλέον αποδεκτές, ακόμη και υπό το πρίσμα των έγκυρων επιστημονικών και ηθολογικών γνώσεων, που αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία ότι τα ζώα υποφέρουν και υποφέρουν ακριβώς όπως εμείς.”.

Η Michela Vittoria Brambilla, Fi, πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης για την Άμυνα των Ζώων και του Περιβάλλοντος, χαρακτηρίζει τον θάνατο του αλόγου, μπροστά στα μάτια και πολλών παιδιών, ως “εθνική ντροπή”.

«Θα παρακολουθούμε με τους εθελοντές μας ώστε να αποτρέψουμε την κυκλοφορία αυτών των φτωχών ζώων σε κρίσιμες κλιματολογικές συνθήκες», δήλωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Πράσινης Ευρώπης» Francesco Emilio Borrelli και Rita Martone.

Ανάλογες εικόνες με άλογα που σέρνουν άμαξες με τουρίστες έχουμε και στην Αθήνα. Το ίδιο ισχύει και για τα γαϊδουράκια που ταλαιπωρούνται άγρια στα ελληνικά νησιά.

http://artinews.gr