Πάρος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από 25 επαγγελματίες για συγκάλυψη αλήθειας, απόκρυψη κρουσμάτων

Πάρος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από 25 επαγγελματίες για συγκάλυψη αλήθειας, απόκρυψη κρουσμάτων

  • |

Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου προχώρησαν, στις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με το parosnews.net, 25 επαγγελματίες της Πάρου, κάνοντας λόγο: για απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού, ανυπαρξία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας αλλά και εφαρμογής έκτακτου μέτρου που προειδοποιούσε και θα απέτρεπε την εξάπλωση της ασθένειας.

Όπως αναφέρουν, η Πάρος και η Αντίπαρος, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας, «καλούμαστε να πληρώσουμε ένα τεράστιο κόστος και στην υγεία μας και στην οικονομία μας. Ένα κόστος που θα ήταν ασύγκριτα μικρότερο εάν μας είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα, εάν δεν είχαν συγκαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβαινε στα νησιά μας εδώ και τόσες εβδομάδες».

Είχαν προηγηθεί, στις 17 Αυγούστου, δήλωση του δημάρχου Πάρου, Αναστάσιου Φαρούπου, και επιστολή του δημάρχου Αντίπαρου, Μάρκου Κωβαίου, προς τον υπουργό Υγείας του, με ανάλογο περιεχόμενο.

Στις 18 Αυγούστου, η κυβέρνηση προσπάθησε να απαντήσει στους δύο δημάρχους, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν εμμέσως να παραδεχθεί -αν μη τι άλλο- απόκρυψη (αποκρύπτω = αποσιωπώ κάτι συνειδητά, σύμφωνα με το λεξικό του Τριανταφυλλίδη). Κι αυτό έγινε, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος ήθελε να κάνει και έκανε «μια αναφορά στη συζήτηση και τα δημόσια ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί για την απόφασή μας να θέσουμε τις νήσους Πάρο και Αντίπαρο σε ειδικό καθεστώς περιορισμών». Ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «η μη ανακοίνωση συγκεκριμένου αριθμού κρουσμάτων ανά νησί, αλλά ανά Περιφερειακή Ενότητα, δε γίνεται για λόγους αδιαφάνειας».

Ήταν η δεύτερη έμμεση παραδοχή για απόκρυψη στοιχείων. Η άλλη αφορά στον αριθμό των τουριστών που πέρασαν τα σύνορα της χώρας και βρέθηκαν θετική στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και την κυβέρνηση, τότε, ήταν 615. Διαβάστε σχετικά | Το κοστούμι της «ατομικής ευθύνης» δε χωράει στους 5.000 COVID τουρίστες που πέρασαν ανεξέλεγκτα

Το δημοσίευμα του parosnews.net

Μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις για τη ζωή μας στην Πάρο και την Αντίπαρο, όπου με βάση πλήθος δημοσιευμάτων αποκαλύφθηκε: ότι αποκρύπτονταν τα κρούσματα κορονοϊού, που εντοπίζονταν, ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωσή μας για την πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα αύξησή τους, ότι δεν ελήφθη κανένα έκτακτο μέτρο προς προειδοποίηση και αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας, αποφασίσαμε να στραφούμε δικαστικά σε βάρος όλων των υπευθύνων για την ως άνω κατάσταση και την και γι’ αυτό δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, να προβεί στην υποβολή…

Έγκλησης – Μήνυσης κατά παντός υπευθύνου :

α) για την τέλεση των εγκληματικών πράξεων της έκθεσης (306 ΠΚ)

β) της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου (288ΠΚ) εξαιτίας της παράλειψης λήψης αναγκαίας ενέργειας για αποτροπή και καταστολή κοινού κινδύνου και

γ) της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (285 ΠΚ).

Την μήνυση την υπογράφουν 25 επαγγελματίες.

Η Πάρος και η Αντίπαρος, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας, καλούμαστε να πληρώσουμε ένα τεράστιο κόστος και στην υγεία μας και στην οικονομία μας.

Ένα κόστος που θα ήταν ασύγκριτα μικρότερο εάν μας είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα, εάν δεν είχαν συγκαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβαινε στα νησιά μας εδώ και τόσες εβδομάδες.

Σημ: Τα ονόματα που υπογράφουν την μήνυση (μας έχουν σταλεί ) δεν δημοσιεύονται από το για αποφυγή τυχόν στοχοποίησης τους.

http://ergasianet.gr