Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή

Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή

  • |

Την πόρτα της φυλακής για συνολικά 41 καταδικασθέντες στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής άνοιξε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς αποφάσισε να μην χορηγήσει σε αυτούς αναστολή στην εκτέλεση της ποινή τους.

Με την ιστορική απόφασή της η ελληνική Δικαιοσύνη, που ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρόεδρος της έδρας Μαρία Λεπενιώτη, στέλνει στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους όλη την ηγετική ομάδα της ΧΑ.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν: Ο πρώην αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος, ο νυν ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός, οι πρώην βουλευτές, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Δηλαδή όσοι κατά την απόφαση αποτελούσαν το «διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης».

Το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στη φυλακή και τους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για «ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού σε ποινή 6-7 χρόνια κάθειρξη. Συγκεκριμένα θα πρέπει να εκτίσουν την ποινή τους οι:

Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος
Πολύβιος Ζησιμόπουλος. Αντώνης Γρέγος
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Στη φυλακή οδηγείται και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς που καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 14 χρόνια κάθειρξη, όπως και οι πυρηνάρχες Αναστάσιος Καζαντζόγλου και Γιώργος Πατέλης.

http://artinews.gr