Ξεκίνησαν τα «καψόνια»…Ήρθαν για να ξαναφύγουν οι Θεσμοί «σπάζοντας» τη διαπραγμάτευση στα δύο

Ξεκίνησαν τα «καψόνια»…Ήρθαν για να ξαναφύγουν οι Θεσμοί «σπάζοντας» τη διαπραγμάτευση στα δύο

  • |

Στην Αθήνα βρίσκονται πλέον οι επικεφαλής των θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσει τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση. Τα τεχνικά κλιμάκια προηγήθηκαν εδώ και ημέρες προλειαίνοντας το έδαφος για την άφιξή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραμονή τους σε πρώτη φάση θα είναι ολιγοήμερη και θα αφορά στη διαμόρφωση του οδικού χάρτη των συζητήσεων.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να αναχωρήσουν στο τέλος της εβδομάδας, κάνοντας ένα διάλειμμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών και θα επιστρέψουν, άγνωστη ακόμη η ακριβής ημερομηνία, για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η συζήτηση για το χρέος.

Από την άλλη, ο Επίτροπος Μοσκοβισί προειδοποίησε την Πέμπτη ότι «οι συνομιλίες θα είναι δύσκολες» και θα πάρουν κάποιο χρόνο, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι αμφότερες οι πλευρές επιθυμούν την τήρηση του χρονοδιαγράμματος στο οποίο έχουν συμφωνήσει.