Μας καθησυχάζει ο Μπαλάφας….”Δεν είμαστε τζάμπα μάγκες. Υλοποιούμε το Μνημόνιο”

Μας καθησυχάζει ο Μπαλάφας….”Δεν είμαστε τζάμπα μάγκες. Υλοποιούμε το Μνημόνιο”

  • |

Από Ναυτεμπορική:    

Βελτίωση του οικονομικού συστήματος βλέπει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση τριών επενδυτών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το γεγονός αυτό φέρνει ελπίδα και στοιχεία αισιοδοξίας.

Μιλώντας στο Mega υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι υπεγράφη μια δύσκολη συμφωνία για να μην βγούμε από το ευρώ. «Ο λαός ενέκρινε τη στάση μας και μας έδωσε 7,5 μονάδες επάνω στις επόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου, αφού υπογράψαμε. Προσπαθούμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να υλοποιήσουμε τη συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είμαστε τζάμπα μάγκες», πρόσθεσε ο κ. Μπαλάφας.

Για τον ΟΛΠ

Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση στελεχών στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, επισήμανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που ο κ. Δρίτσας έχει διαφορετική άποψη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. «Οι επενδυτές μένουν στη μεγάλη εικόνα. Δεν μένουν στη δευτερεύουσα, βλέπουν ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται. Δεν κάνουν κομματική πολιτική, το συμφέρον του κοιτάζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις κινητοποιήσεις αγροτών

Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο ίδιος τόνισε ότι «καλώς κινητοποιούνται, εμείς τους ακούμε», ενώ για τα επεισόδια στην έκθεση Agrotica της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι υποθέτει πως τα έκαναν όσοι θεωρούν ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος υπεράσπισης των συμφερόντων τους. «Δεν έχω κάνει face control», είπε σχετικά.

Ο υφουπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι δεν υπάρχει νομοσχέδιο για το φορολογικό των αγροτών.
«Η φορολογία είναι αυτή που είναι σήμερα, δεν έχει υπάρξει κάποια συζήτηση γενικευμένη για το ζήτημα αυτό. Δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση. Αυτό που ξέρω είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών διπλασιάζει τις συντάξεις του. Αύξηση εισφορών συζητείται, αλλά σε βάθος τετραετίας», επισήμανε.