«Υγειονομική βόμβα» οι χιλιάδες αστυνομικοί στην Αθήνα

«Υγειονομική βόμβα» οι χιλιάδες αστυνομικοί στην Αθήνα

  • |

Υγειονομική βόμβα απειλεί να αποτελέσει η ΕΛ.ΑΣ του Μ. Χρυσοχοΐδη, καθώς αυτές τις ώρες διεξάγεται ο μεγαλύτερος συνωστισμός των ημερών, με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Εικόνες όπως αυτές των συνωστισμένων αστυνομικών στα πέριξ της στάσης μετρό Πανεπιστήμιο σήμερα το πρωί άνευ τήρησης αποστάσεων, ή οι συνήθεις εικόνες με αστυνομικούς, ένστολους και μη, να συνευρίσκονται χωρίς μάσκα, υποδεικνύουν ότι θα υπάρξει μεγάλη διασπορά στους κόλπους της Αστυνομίας της επόμενες ημέρες. Ήδη μία διμοιρία έχει μεταφερθεί εσπευσμένα πίσω στη Λαμία, καθώς μέλος της διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό.

Τον συνωστισμό αστυνομικών στην Αθήνα έχουν επισημάνει ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Την ίδια ώρα που η ΕΛ.ΑΣ εμφάνιζε αυτές τις σκηνές μπουλουκιού, λίγο πιο πέρα το ΚΚΕ την αιφνιδίαζε, πραγματοποιώντας συμβολική συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία με τις απαραίτητες αποστάσεις και μάσκες. Σε μία τουλάχιστον περίεργη συντακτική επιλογή, το ελεγχόμενο από τον Πρωθυπουργό ΑΠΕ μετέδωσε την είδηση για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ με τη συνοδεία φωτογραφίας από παλαιότερη, προ πανδημίας διαδήλωση, ενώ είχε δεδομένα πρόσβαση σε φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση. Έπειτα από τις αντιδράσεις, το ΑΠΕ διόρθωσε με σημερινή φωτογραφία.

Με την χουντικής εμπνεύσεως απαγόρευση συγκέντρωσης 4 ατόμων και άνω να είναι θεωρητικά σε ισχύ, η εφαρμογή της φαίνεται να είναι εξαιρετικά επιλεκτική και ιδιαίτερα καταχρηστική. Όπως (όχι αποκλειστικά σκωπτικά) τονίσαμε και εχθές, δεν επεβλήθη πρόστιμο 3.000 ευρώ στον Πρωθυπουργό για την πρόσκλησή του στους υπολοίπους πολιτικούς αρχηγούς να καταθέσουν μαζί στεφάνι. Όμως σήμερα το πρωί η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο σε γυναίκα που πήγε μόνη της να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο.