Αντί διασπορά Covid-19, διασπορά Chemical-20

Αντί διασπορά Covid-19, διασπορά Chemical-20

  • |

Πήγα. Στο Πολυτεχνείο. Χθες. Είχα να πάω χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους. Πήγα χθες για πολλούς και διάφορους άλλους λόγους. Ενδεδυμένος και εφοδιασμένος ως έδει: μάσκα, ταυτότητα, αθλητική φόρμα και SMS στο κινητό με λόγο μετακίνησης 6, σωματική άσκηση. Πρόφαση. Πήγα για άσκηση μνήμης. Αλλά αυτός ο λόγος δεν είναι στη λίστα με τους λόγους μετακίνησης.

Πέτρος Μανταίος

Ημουν παρέα με καμιά δεκαριά φίλους και φίλες. Γνωρίζω πως οι πέραν των τριών αποτελούν ομάδα συγκέντρωσης (παλιά, θυμάμαι, τα έλεγαν συμμορίες), που απαγορεύεται. Ομως φαινόμουν μόνον εγώ. Τους άλλους τους είχα φυλάξει στο βελουδένιο δωμάτιο της μνήμης. Γι’ αυτούς πήγα.

Για την ακρίβεια, δεν πήγα στο Πολυτεχνείο. Το έφερα γύρα από παράλληλους δρόμους. Το είχαν αποκλείσει, κλειστή η Πατησίων. Εχασα έτσι το ωραιότερο θέαμα του κόσμου: να είναι οι αστυνομικοί μες στο Πολυτεχνείο πολιορκημένοι κι εμείς, οι λοιποί τυφεκιοφόροι, πλην άοπλοι, να είμαστε έξω ελεύθεροι και να διαπραγματευόμαστε με τον επικεφαλής υπαστυνόμο ασφαλή έξοδο των ανδρών του εκ του κτιρίου, ενώ συγχρόνως θα μαρσάραμε τις μηχανές του τανκς, έτοιμο να εφορμήσει και να σωριάσει την καγκελόπορτα.

Την έχασα την ευκαιρία. Την έχασαν και οι φίλοι και οι φίλες που είχα μαζί μου καλά κρυμμένους. Να γελούσαμε και μια στάλα με ένα σοβαρό αστείο. Γιατί με τις γελοιότητες δεν μπορείς να γελάσεις. Κι άντε τώρα να περιμένεις έναν άλλο Μητσοτάκη κάποτε (είναι και το είδος δυσεύρετο) που θα απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου, αλλά δεν θα αποκλείσει και το Πολυτεχνείο, ώστε να δούμε πώς νιώθει κανείς -και οι μέσα και οι έξω-, όταν οι μέσα έπρεπε να είναι έξω και οι έξω, μέσα. Τα χημικά τα έφαγα, 2.43 μ.μ., στην Πανεπιστημίου, μαζί με τους κουκουέδες και τον Κουτσούμπα αυτοπροσώπως.

.efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.