Δεν είχε απώλειες, μπορούσε να έχει κέρδη

Δεν είχε απώλειες, μπορούσε να έχει κέρδη

  • |

Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να εμφανιστεί ξανά ως ο μοναδικός εγγυητής του «νόμος και τάξη». Λέμε τώρα, γιατί γελάνε και οι πέτρες… Το γιατί υπάρχει τόσος πολύς κόσμος, «βουβός» κατά κανόνα, στους οποίους έχει απήχηση αυτή η στάση, πολύ φοβάμαι πως δεν έχει απασχολήσει σοβαρά τις δυνάμεις απέναντι στην κυβέρνηση.

Τάσος Τσατάλης

Το ΚΚΕ βρήκε ευκαιρία να δείξει πως… δεν καταλαβαίνει από απαγορεύσεις. «Εσπασαν τα μέτρα της αστυνομίας», λέει. Συντεταγμένα, λέει, με μέτρα προστασίας. Και κάποιοι χαίρονται γι’ αυτό, τη στιγμή που λόγω της πανδημίας καθημερινά σωρηδόν χάνονται ή καταστρέφονται ζωές.

Ο Γιάνης οραματίστηκε κι επιδίωξε συλλήψεις, ξέροντας βέβαια πως δεν κινδυνεύει να περάσει όσα περνούσαν οι συλληφθέντες του Νοεμβρίου του 1973.

Ο Τσίπρας από την άλλη πλευρά, που κανονικά πλέον τίποτε δεν θα έπρεπε να τον συνδέει με τους παραπάνω, θαρρώ για τον πιο προσεκτικό παρατηρητή, έδειξε επίγνωση του πόσο ελάχιστο νόημα έχουν όλα αυτά.

Πιέστηκε και σε κάποια φάση κινδύνεψε να φανεί ως ουρά του Γιάνη και του ΚΚΕ. Ομως μάλλον έστω και οριακά κατάφερε να ξεφύγει από την παγίδα. Αν είχε φανεί λίγο περισσότερο αποφασιστικός και δεν είχε συνδεθεί σε απολύτως τίποτα μαζί τους, μπορεί να είχε αποκομίσει και τεράστια κέρδη. Εμεινε στο να μην έχει απώλειες.

Πάντως αντιπολίτευση που φιλοδοξεί να είναι ισχυρός αντι-δεξιός πόλος και να επανακτήσει ρεαλιστική προοπτική άσκησης εξουσίας δεν μπορεί να σύρεται από εκείνους που η φιλοδοξία τους αρχίζει και τελειώνει στην παραγωγή εντυπωσιακών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Και επικοινωνιακών σόου «αντίστασης». Τα πραγματικά «θέλω» και οι ανάγκες της κοινωνίας δεν τους αφορούν όλους αυτούς.

Από τον Τσίπρα όμως είναι πολλοί αυτοί που -καλώς ή κακώς, η ζωή θα το δείξει- ακόμη κάτι περιμένουν…

efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.