Δεν είναι «οικογενειακή τραγωδία», είναι γυναικοκτονία!

Δεν είναι «οικογενειακή τραγωδία», είναι γυναικοκτονία!

  • |

Την Κυριακή καταγράφηκε ακόμη μία γυναικοκτονία, στη Μάνη αυτή τη φορά. Ενας άντρας δολοφόνησε τη σύζυγό του με κυνηγετική καραμπίνα μπροστά στα μάτια της κόρης τους. Πρόκειται για την ένατη δολοφονία γυναίκας από τον νυν ή τον πρώην σύντροφό της στην Ελλάδα, μέσα στο 2020. Δυστυχώς, τέτοιες μέρες, τα ψυχρά στατιστικά των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα οποία 137 γυναίκες σε όλο τον κόσμο δολοφονούνται από οικεία τους πρόσωπα ή μέλη της οικογένειάς τους κάθε μέρα, παίρνουν άλλη διάσταση.

Διαλεκτή Αγγελή
Ωστόσο, η πλειονότητα των ελληνικών ΜΜΕ επιχείρησε για ακόμη μία φορά να υποβαθμίσει τη σημασία αυτής της τελευταίας γυναικοκτονίας κάνοντας λόγο για «οικογενειακή τραγωδία» και «τραγικό περιστατικό», ρεπορτάζ φιλοξενούσαν τις συνήθεις δηλώσεις γειτόνων που έπεφταν από τα σύννεφα, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ήθελαν τη γυναίκα να κακοποιείται βίαια από τον σύζυγο-θύτη, αποδίδοντας τη δολοφονία σε «διαπληκτισμό για μεταξύ τους οικογενειακές διαφορές». Είναι πραγματικά εξοργιστική η ακραία αυτή επιμονή όλων αυτών να αρνούνται να χαρακτηρίσουν το έγκλημα όπως πραγματικά είναι: ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ!

Η γυναικοκτονία αποτελεί την κορύφωση της βίαιης και συχνά κρυμμένης πλευράς του μισογυνισμού. Είναι ένα έγκλημα που συμπυκνώνει τη στρεβλή λογική της πατριαρχίας σε θανατηφόρα βία. Και αν για κάποιους οι αριθμοί των δολοφονημένων γυναικών είναι μικροί και δεν συνιστούν υπόθεση, αρκεί να σκεφτούν πώς αυτοί προσαυξάνονται κάθε φορά που ένα κείμενο ή σχόλιο προσπαθεί να βρει συγκεκριμένους «λόγους» για να δικαιολογήσει το έγκλημα και να αρνηθεί ότι οι γυναίκες δολοφονήθηκαν ακριβώς λόγω του φύλου τους.

Κατά τ’ άλλα, η αυριανή ημέρα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, είναι αφιερωμένη στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών…

efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.