Η ευήθεια των κυβερνώντων και η σκύλευση

Η ευήθεια των κυβερνώντων και η σκύλευση

  • |

Eίναι γνωστή η τακτική της κυβέρνησης να μετακυλίει τα προβλήματά της στους πολιτικούς της αντιπάλους. Η ίδια πασχίζει για το καλό των υπηκόων ενώ οι άλλοι είναι εχθροί της κοινωνίας, την εκμεταλλεύονται (πώς;), οι αρχηγοί των κομμάτων νοικιάζουν σπίτια στο Σούνιο [μπορεί και να αγοράζουν]. Και τι δεν άκουσε ο Αλέξης Τσίπρας για ένα σπιτάκι στα Λεγραινά όπου περνάει μερικές μέρες τον χρόνο -ή όσες θέλει η οικογένειά του.

Γιώργος Σταματόπουλος

Αυτό η κυβέρνηση του Μητσοτάκη το έκανε πρώτο θέμα στα καθοδηγούμενα από αυτήν δελτία ειδήσεων, που, παρεμπιπτόντως, έχουν γίνει κραυγαλέα, ανυπόφορα υπερασπιστικά του κυβερνητικού λόγου, όπως εύστοχα παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Και αυτό για να κρύψει τα πραγματικά πρώτα θέματα που ήταν και είναι: η κορύφωση της χρήσης βίας εκ μέρους των οργάνων της τάξης του Χρυσοχοΐδη· οι αβάσταχτες οικονομικές επιπτώσεις από τη συνέχιση του λοκντάουν· η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη διασπορά του ιού· το μπάχαλο στην Παιδεία και στον Πολιτισμό και η ευήθεια και στρεψοδικία των στελεχών της κυβέρνησης και των ψιττακών της τής επικοινωνίας.

Πώς να κρυφτεί απ’ όλα αυτά; Ολα αυτά μιλούν από μόνα τους και κανένα τέχνασμα των κυβερνώντων δεν μπορεί να μεταστρέψει την προσοχή του κοινού σε ανόητες καταγγελίες για το σπίτι του τέως πρωθυπουργού στα Λεγραινά. Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση σύμπασα ασχολείται με το εάν το σπίτι έχει βγει στη Διαύγεια. Δεν πάει καλά. Η κυβέρνηση.

Για τούτο και επιδίδεται σε ανοησίες, τρανταχτές δε, αλλά αυτό είναι και το αστείο και θλιβερό συνάμα. Παύθηκε λέει το αστυνομικό παιδάριο που βεβήλωσε τη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου ασελγώντας στην ανθοδέσμη που αφέθηκε προς τιμή του, που σκύλευσε τον τόπο της «ιερότητας» και του πόνου του γονιού όταν χάνει το παιδί του. Και είπε ο αχαρακτήριστος πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι θα γίνουν έρευνες, όμως, συνέχισε, οι άλλοι 4.999 οπλοφόροι του έκαναν καλά τη δουλειά τους. Δουλειά κι αυτή για τα προερχόμενα από λαϊκές τάξεις παιδιά της αστυνομίας.

Εχει χαθεί πλέον κάθε σεβασμός στις αξίες που διασώζουν τον άνθρωπο από την πτώση του στην άβυσσο του αμοραλισμού και της χυδαιότητας. Δεν είναι μόνο αυτός ο ένστολος που προκαλεί με την πράξη του -είναι πολλοί που θα μπορούσαν να το κάνουν διότι αυτή είναι πλέον η κοινωνία του ατομικισμού και της ωχαδελφοσύνης. Τι θα πει πένθος; Ας μην περιμένουμε απάντηση, το πένθος έχει εξαφανιστεί ή το έχουμε εξορίσει από την καθημερινότητα της ευτέλειας και ατάραχης ζωούλας, σχεδόν όλων. Φιλελευθερισμός κι αυτό; Ναι, βεβαίως -και αυτό ας μη θεωρηθεί υπερβολή.

Αμ, το άλλο; Πέντε χιλιάδες ένστολοι που είχε αμολήσει ο υπουργός για πενήντα, έστω πεντακόσιους, ανθρώπους που απλά ήθελαν να καταθέσουν λίγα λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας; Και το είπε και με στόμφο, με πόζα -εμείς που τον ακούσαμε αγνοούμε προφανώς τι σκέφτεται ακριβώς όταν τα εκστομίζει. Καθώς φαίνεται τα πράγματα έχουν σοβαρέψει για τα καλά.

.efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.