Έφυγε μία χρονιά μόνο;

Έφυγε μία χρονιά μόνο;

  • |

Καλημέρα φίλοι μου! Ευχές τις είπαμε! Τις προσδοκίες τις αναφέραμε! Τα όνειρα τα κάνουμε!
Ας πούμε τον επικήδειο όχι μόνο της χρονιάς, αλλά της δεκαετίας,της εικοσαετίας,της εκατονταετίας και των διακοσίων χρόνων από την εξέγερση του 1821!
Καλό σου ταξίδι αγαπημένο μας 2020! Θα σε θυμόμαστε με πολύ αγάπη γιατί μας προσγείωσες στην πραγματικότητα!
Επιβεβαιώσες ότι δεν έχουμε πουθενά φίλους και συμμάχους!! Και ότι μας στηρίζουν μόνο στην περίπτωση που μας έχουν ανάγκη! Στις άλλες περιπτώσεις σφυρίζουν αδιάφορα!! Είτε είναι ομόθρησκοι, είτε είναι “στρατιωτικοί σύμμαχοι” , είτε είναι “πολιτικοί σύμμαχοι”!
Καλό σου ταξίδι δεκαετία 2010-2020! Θα σε θυμόμαστε γιατί διαπιστώσαμε την αλληλεγγύη της Ευρώπης!
Μας υπέδειξαν τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε για να τους σώσουμε! Και εμείς το πράξαμε γιατί θέλαμε να παραμείνουμε ” αλληλέγγυοι”!! Θα σε θυμόμαστε γιατί αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά, πολλοί “φελλοί” και πολλοί σταθεροί στην άποψη Ο.Φ.Α. ( όπου φυσάει ο άνεμος)! Βρίζουμε σήμερα, αυτόν που αγκαλιάζουμε αύριο! Και όσο πιο πολύ βρίζουμε σήμερα, τόσο ποιο πολύ αγαπάμε αύριο!
Θα σε θυμόμαστε γιατί με θυσίες κατορθώσαμε και αυξήσαμε το χρέος μας!!
Καλό ταξίδι εικοσαετία!! Θα σε θυμόμαστε για την μεγαλύτερη επιτυχία μας! Μπήκαμε στο Euro!! Τέρμα οι δραχμές,Τέρμα η νομισματική απομόνωση! Όλοι οι Ευρωπαίοι ίσοι στον οικονομικό τομέα! Η Ο.Ν.Ε ( οικονομική νομισματική ένωση) ήταν γεγονός! Τα χρυσά κουτάλια όμως ,τα πήρανε τα ίδια χέρια που τα είχανε και πριν!! Οι πολλοί πήραμε τα……τέλος πάντων! Οικονομική Ένωση!! Το ίδιο αστείο πάλι!
Βεβαίως καταστρέψαμε την παραγωγική μας βάση! Βεβαίως αυξήσαμε τον Τουρισμό μας! Δικαιώθηκαν οι ” ανθελληνικές” απόψεις που μίλαγαν για γκαρσονια της Ευρώπης!! Εξαφανισαμε ότι ήταν Δημόσιο και ορισμένα τα κάναμε Ιδιωτικά !
Καλό σου ταξίδι εκατονταετία !! Θα σε θυμόμαστε από τις θυσίες του Λαού, ενάντια στον φασισμό και στον Ναζισμό!!
Θα σε θυμόμαστε για την χωρίς να θέλουμε και με προτροπή των ” εκάστοτε φίλων μας”, συμμετοχή μας στην Ρωσία εναντίον των κομμουνιστών,στην Κορέα για τον ίδιο λόγο! Θα σε θυμόμαστε για την ανταμοιβή που πήραμε, με τις δικτατορίες και τον εμφύλιο! Με την βοήθεια στην Μικρά Ασία και με τον ξεριζωμό του Ελληνισμού με τις ευλογίες των συμμάχων μας! Θα σε θυμόμαστε για την εισβολή στην Κύπρο και την φοβερή στήριξη που είχαμε με… Ψηφίσματα!!
Καλό σου ταξίδι διακοσαετια!! Θα σε θυμόμαστε για τους αγώνες του απλού Λαού, που οδήγησαν στην Νίκη τους Κοτζαμπάσηδες , οι οποίοι πήραν τα λάφυρα της και ο Λαός συνέχισε στα ίδια, με νέα αφεντικά, αλλά ταυτόχρονα με διάθεση αγώνων!
Θα σε θυμόμαστε γιατί παρόλη την λεηλασία της Χώρας μας , ο Λαός έμεινε όρθιος!
Και αυτό το πέτυχε ,με δυσκολία μεν, άλλα με τους αγώνες του και χωρίς βοήθειες!
Αν ρίξουμε μια ματιά στον χάρτη της Ευρώπης του 1821 και στον χάρτη του 2021, τότε θα συγκρίνουμε τις πραγματικές αξίες! Και δεν εννοώ τις εδαφικές μεταβολές! Αυτός ο Λαός δεν έκλεψε τίποτα! Ότι κέρδισε το κέρδισε με αγώνες και αίματα!! Και ευτυχώς δεν είναι ο μόνος για την ανθρωπότητα!!
Αυτό το πέτυχε γιατί ξέρει πολύ καλά ότι: Όρθιος αναπνέεις καλύτερα! Και αυτό κάνει πάντα!
Κάπως έτσι ήρθε , αδέρφια, το 2021!!
Ας το υποδεχθούμε με τον στίχο του ποιητή:
“Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και μυρσίνη εσύ δοξαστική,
Μη παρακαλώ σας μη, λησμονατε την Χώρα μου!!”
Καλή Χρονιά !! Με αγώνες αδέρφια!!

Vasilis Pandieras

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.