Υπουργεία Διαλόγου

Υπουργεία Διαλόγου

  • |

Δεν λέει να κοπάσει ο οίστρος του κυρίου Χρυσοχοΐδη να αλλάξει ριζικά την ελληνική κοινωνία. Στην προσπάθειά του αυτή μετέρχεται διάφορα τεχνάσματα [διάφορες εξουσίες] – εκτός από υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διεκδίκησε και πέτυχε την υπουργία στην Παιδεία, εισάγοντας την αστυνομία στα πανεπιστήμια, ώστε να επιβλέπει και να εποπτεύει καθηγητές και φοιτητές.

Γιώργος Σταματόπουλος

Η φιλοδοξία του δεν σταματά και προβαίνει έτσι σε φαιδρότητες [ο ίδιος τις θεωρεί «εξυγιαντικές»] όπως παραδείγματος χάρη την τελευταία του ιδέα να προειδοποιεί η αστυνομία τους διαδηλωτές, παρακαλώντας τους μάλιστα και ανακοινώνοντάς τους ότι επίκειται χρήση βίας και να πράξουν τα δέοντα οι διαδηλωτές, να διαλυθούν δηλαδή και να πάνε ήσυχα σπίτι τους.

Οτι έχει κόψει καπίστρι αυτός ο πολιτικός είναι γνωστό εδώ και μια περίπου εικοσαετία, από τότε που διέλυσε τη «17 Νοέμβρη» και φούσκωσε από υπερηφάνεια και πολιτική, πλέον, αυτοπεποίθηση – κανείς άλλος υπουργός δεν είχε αξιωθεί τόσα μπράβο από τις αμερικανικές υπηρεσίες, μυστικές ίσως και φανερές σίγουρα.

Τότε ήταν που άστραψε [το δεξιόν] φως κι εγνώρισε ο νιος τον εαυτό του, λίγο πριν βυθιστεί στα αδιέξοδα της σοσιαλδημοκρατίας, που υπηρετούσε ώς τότε, αγνοώντας προφανώς ότι ο νέος του Σολωμού μόλις συνειδητοποίησε αστραπιαία τη γνώση του εαυτού του βυθίστηκε στην ανυπαρξία. Προσπαθεί λοιπόν να μην κοιτάζει πίσω ο και υπουργός τώρα Διαλόγου αστυνομίας – διαδηλωτών [άτυπο προς το παρόν υπουργείο αλλά είναι ικανός αυτός ο πολιτικός να το ενσωματώσει στο πολιτικό σύστημα].

Επίσης προτείνει, και αναλαμβάνει την ηγεσία του, υπουργείο Διαλόγου [συνεννόησης!] αστυνομικών – δημοσιογράφων. Για δες, τι ακούμε και τι έχουμε ακόμη να ακούσουμε και να δούμε από τόσο δραστήριους πολιτικούς. Μα τόσες εξουσίες πια, πώς τα βγάζει πέρα στην κάθε μέρα του;

Οι άνθρωποι της κυβέρνησης έχουν μπερδέψει την παιδεία με την καταστολή, τα δικαιώματα με την καταστολή, την αμφισβήτηση με την καταστολή, εννοείται πως παιδεία, δικαιώματα, αμφισβήτηση μόνο υπό το κράτος της βίας μπορούν να μπουν στο κυβερνητικό τους τραπέζι, ακριβώς διότι ουδέποτε ήσαν οι τρεις αυτές έννοιες στον αξιακό τους κώδικα – πάντα η κοινωνία ήταν εχθρός τους και όποιος δεν καταλαβαίνει… και την παιδεία μπορούν άνετα και την αγοράζουν, μια παιδεία φυσικά της κυριαρχίας, στα μέτρα τους και για τον σκοπό τους.

Τόσο ευγενική αστυνομία, να παρακαλεί δηλαδή και να προειδοποιεί τους διαδηλωτές, δύσκολα θα ανακαλύψουμε σε άλλη χώρα του πλανήτη, μένουμε έκπληκτοι [δεν μένουμε;] από τέτοιον ανθρωπισμό και μεγαλοκαρδία. Ακούγονται αστεία όλα αυτά, πλην όμως δεν είναι· ίσως να αποβούν μπούμερανγκ στα κυβερνητικά μυαλά, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να τους απασχολεί – και ούτε πρόκειται, αρκεί να γίνεται το δικό τους. Είναι και η κοινωνία κουρασμένη, δείχνει και δύσπιστη και απογοητευμένη από την αντιπολίτευση… Ναι, αλλά από κάτι σταθερό πρέπει να πιαστεί αυτή η κοινωνία.

efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.