Παιδεία χιλίων αστυνομικών – και η ΕΡΤ

Παιδεία χιλίων αστυνομικών – και η ΕΡΤ

  • |

● Αντί ο πρωθυπουργός να καταπιεί τη γλώσσα του και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την κατάντια της χειραγωγούμενης ΕΡΤ, για την υποταγή της στις εντολές της κυβέρνησης, για το τι πρέπει να δείχνει και τι όχι, αντί να τραβήξει από το αυτί τους διοικητές της ΕΡΤ και να τους στείλει προτροπάδην [κλωτσηδόν] σπίτι τους – αντί για όλα αυτά, έλεγε κάτι παρελθοντικά, κάτι για Ακριβοπούλου και Καψώχα. Μα αυτοί ήσαν απλοί δημοσιογράφοι, «εξοχώτατε», δεν ήσαν διορισμένοι από πρωθυπουργικό χέρι όπως εσείς πράξατε [και δεν αισχύνεστε να κάνετε τέτοιες συγκρίσεις].

Γιώργος Σταματόπουλος

Θέλετε δημοσιογράφους-φερέφωνα. Δεν υπάρχει τσίπα σε αυτούς τους διευθυντές της ΕΡΤ; Δεν έχει κάποιος την αξιοπρέπεια να δηλώσει παραίτηση, αφού προηγουμένως ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό; Τόσος ραγιαδισμός πια; Τέτοια δουλοφροσύνη;

● Είχε προηγηθεί, βεβαίως, στους ίδιους τόνους και στο ίδιο μοτίβο άλλο στέλεχος της κυβέρνησης, νέος φέρελπις του «φιλελευθερισμού», ο Θ. Λιβάνιος: «Χρειάζεται μεγάλο θράσος να μιλάνε για την ΕΡΤ οι πρωταγωνιστές των διαγωνισμών με τα βοσκοτόπια. Οι άνθρωποι της ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου». Για το «SOS, SOS, δεν παίζουμε βίντεο από τη σύναξη του πρωθυπουργού στην Ικαρία», τσιμουδιά. Δεν νοιάζει τον ελληνικό λαό τι έκαναν οι προηγούμενοι. Εσείς τι κάνετε, εσείς πόσο αντιδημοκράτες είστε, αυτό έχει σημασία. Οι συγκρίσεις είναι για πρόβατα, όχι για εν εγρηγόρσει πολίτες, όχι για κριτικά πνεύματα. Και όσοι προβαίνουν σε συγκρίσεις θεωρούνται [και είναι;] α-νόητοι, ασφαλώς.

● Ο πρωθυπουργός, με έκδηλη συγκίνηση, υπερασπίστηκε την άμεση πρόσληψη χιλίων ειδικής εκπαίδευσης αστυνομικών – σχεδόν με δάκρυα στα μάτια μίλησε για «τα παιδιά με το εθνόσημο στο στήθος», ταγμένα να υπηρετούν και να προστατεύουν την ασφάλεια των Ελλήνων. Τι περίμενε; Να φουσκώσουμε κι εμείς από εθνική υπερηφάνεια; Εδώ έχουμε χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια, η υπερηφάνεια μας μάρανε; Αντιθέτως, νιώθουν ντροπή οι περισσότεροι που έχουμε αυτό το κράτος, αυτήν την κυβέρνηση. Ταγοί που μας έλαχαν [ψηφίστηκαν βεβαίως οι άνθρωποι, δεν μας τους φύτεψε κάποια ανώτερη δύναμη].

● Δεν μάσησε τα λόγια του χθες στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, διαψεύδοντας ηχηρά [εξευτελιστικά] την υπουργό Παιδείας, που τσίριζε ότι στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπάρχει αστυνομία. Ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 παρουσίασε επίσημο έγγραφο του Πανεπιστημίου στο οποίο αναφέρεται καθαρά ότι ουδεμία αστυνομία φυλάσσει το εν λόγω ίδρυμα, όπως αναιδώς διασπείρουν ο πρωθυπουργός και οι περί αυτόν. Είστε ανίκανη για τη θέση της υπουργού και πρέπει να φύγετε –πάραυτα– από το αξίωμα – κακήν κακώς μάλιστα. Είναι μαθημένοι να λένε ψέματα στο πρόσωπό μας ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του, είναι ανέκφραστοι δε όταν τα εκστομίζουν – η θρασύτητά τους δεν έχει όριο. Ηταν ό,τι πιο ουσιαστικό ακούστηκε χθες στο Κοινοβούλιο.

Αυτό λείπει από την ελληνική Βουλή: τα επιχειρήματα, τα πειστήρια, τα τεκμήρια, οι αποδείξεις· όλα αυτά αφοπλίζουν τους επαγγελματίες ψεύτες και τους εκθέτουν στον ελληνικό λαό, σε όσους τέλος πάντων είναι σε θέση να ακούν, να βλέπουν, να κρίνουν – να αντιστέκονται, βρε αδερφέ.

efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.