Η κυβερνητική βία να μετατραπεί σε αγώνες, του Νίκου Γουρλά

Η κυβερνητική βία να μετατραπεί σε αγώνες, του Νίκου Γουρλά

  • |

Η επίθεση της αστυνομίας απέναντι σε κατοίκους στην Νέα Σμύρνη την Κυριακή 7 Μαρτίου, είναι η συνέχεια του κατασταλτικού κατήφορου μιας κυβέρνησης που κάτω από τα αδιέξοδα που δημιούργησε η πολιτική της στην διαχείριση της πανδημίας , βρίσκει οδό διαφυγής στην καταστολή τρομοκρατώντας οικογένειες, ηλικιωμένους και νέους σε πάρκα και πλατείες.
Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να ενοχοποιήσει τον λαό για την πανδημία ενισχύει τον αυταρχισμό συνεπικουρουμένη από τα ΜΜΕ , που παρουσιάζουν στα δελτία της τηλεόρασης τον απείθαρχο λαό που κάνει βόλτες στις πλατείες και διαδηλώνει. Την στιγμή που στα λεωφορεία, το μετρό και στους τόπους δουλειάς ο κορονοϊός θερίζει. Αλλά καμία τηλεόραση δεν έστειλε συνεργεία να δείξουν τους εργάτες που δουλεύουν κατά εκατοντάδες δίπλα – δίπλα στο Θριάσιο και τη Δυτική Αττική.

 

Η απρόκλητη αστυνομική βία απέναντι σε ανυπεράσπιστους πολίτες είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός καθημερινού αυταρχισμού που ζουν οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο, τις μεγάλες εταιρείες, τις οικοδομές και τα εργοστάσια. Η αστυνομική βία εκτρέφεται σε μια καθημερινότητα όπου οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να μιλήσουν πολιτικά, απαγορεύεται να αρρωστήσουν, απαγορεύεται να πουν την άποψή τους για την παραγωγή, απαγορεύεται να απεργήσουν, απαγορεύεται να ζητήσουν αύξηση και λιγότερες ώρες εργασίας.

 

Οι σκηνές στην Ν. Σμύρνη είναι σκηνές από ταινία προσεχώς που θα επαναλαμβάνονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση , όσο δεν υπάρχουν μαζικές αντιστάσεις ανάλογες του επίπεδου της επίθεσης. Στην αριστερά πέφτει το βάρος της οργάνωσης της αντεπίθεσης   για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 

Πρέπει άμεσα να δοθεί ενιαία απάντηση με καλέσματα για μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην  καταστολή και την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,  από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ ,εξωκοινοβουλευτική αριστερά (Αντίστοιχο προηγούμενο υπάρχει από το Πολυτεχνείο  ) . Αυτό που προέχει τώρα είναι η όσο το δυνατόν ενιαία μαζική απάντηση του λαού και της νεολαίας, των δημοκρατικών ανθρώπων, οποια μορφή και αν πάρει  , που ενώνονται και υπερβαίνουν τους όποιους διαχωρισμούς  απέναντι σε μια κυβέρνηση που καταπατά στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

kommon.gr/

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος