Αρένα

Αρένα

  • |

Ο Στέλιος Κούλογλου έβαλε αυτογκόλ στον ΣΥΡΙΖΑ. Οχι τόσο επειδή εξέφρασε μια διαφορετική άποψη -το έχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν όπως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά κυρίως για το χρονικό σημείο που επέλεξε να τη δημοσιοποιήσει. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αλλά η ζημιά είχε γίνει.

Δημήτρης Τερζής

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι τα δικαστήρια που στήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητούσαν από τη διαγραφή του έως τη… σταύρωσή του. Τα χυδαία σχόλια εις βάρος του ήταν άπειρα, οι πειραγμένες φωτογραφίες το ίδιο: ο βουλευτής να στέκεται στο πλευρό του Στάλιν και στο αμέσως επόμενο κάδρο να έχει εξαφανιστεί απ’ αυτό, παραπέμποντας στις εκκαθαρίσεις άλλων εποχών. Οι προτροπές προς τον Αλέξη Τσίπρα να «ξεβρομίσει» το κόμμα έπεφταν με ρυθμό πολυβόλου.

Κοντά σ’ αυτό του Κούλογλου κάποιοι θερμοκέφαλοι πρόσθεσαν κι άλλα ονόματα στελεχών που κατά την άποψή τους εμποδίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στην εξουσία. Είδαμε να εξελίσσεται το φαινόμενο της αναζήτησης ή ακόμα και της δημιουργίας του «εσωτερικού εχθρού» με αναθέματα, κατάρες και ταυτόχρονα την πλήρη υποταγή σε ένα προσωποπαγές κόμμα. Αλλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει ουκ ολίγες φορές τον ΣΥΡΙΖΑ πολυσυλλεκτικό κόμμα και έχει υπερασπιστεί τις ιδιομορφίες του, γνωρίζοντας καλά πως δεν έχει καμία σχέση στη δομή και στην αντίληψη με τα υπόλοιπα κόμματα. Και πώς άραγε θα μπορούσε να έχει διαγράψει τον Κούλογλου την ώρα που δεν έχει πράξει ανάλογα για άλλους βουλευτές, οι οποίοι με πράξεις και λόγια τους -κάποιοι εξ αυτών επανειλημμένα- έχουν εκθέσει τον ίδιο, το κόμμα κι έχουν δώσει πάτημα στους αντιπάλους ν’ αλλάξουν την ατζέντα;

Εκτός και αν δεν μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ πια…

efsyn.gr/