Πράσινα …άλογα και φτώχεια πετούν πάνω από την Ελλάδα, του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη

Πράσινα …άλογα και φτώχεια πετούν πάνω από την Ελλάδα, του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη

  • |

Αρκετοί ήταν αυτοί που έθεταν το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας, επάρκειας και φτώχειας στην Ελλάδα, τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με «ενθουσιασμό» τον Σεπτέμβρη του 2019 στον ΟΗΕ, παρουσίαζε τους στόχους του για τη λεγόμενη απολιγνιτοποίηση.

Έθεταν τον κίνδυνο της παρακινδυνευμένης επιλογής της κυβέρνηση της ΝΔ, που ξεκάθαρα, ευνοούσε μόνο το εισαγόμενο φυσικό αέριο.

Να μην ξεχνάμε όμως ότι οι ευρωπαίοι της ΕΕ και οι ΗΠΑ ενθάρρυναν και χειροκροτούσαν τον «πράσινο» πρωθυπουργό μας ενώ ταυτόχρονα, οι ίδιοι, σχεδίαζαν να βαφτίσουν πράσινη την πυρηνική ενέργεια και υπό προϋποθέσεις ακόμη και το φυσικό αέριο της Ρωσία και της Αμερικής…

Τρελοκομείο κανονικό στις πλάτες των λαών όλων των χωρών.

Με όλα αυτά λοιπόν και τόσα άλλα, η ενεργειακή φτώχεια και οι μεγάλοι κίνδυνοι είναι εδώ.

Η κυβέρνηση των μονοπωλιακών συμφερόντων ακόμη και τώρα κοιτάει το τεράστιο θέμα όπως ακριβώς μια αγελάδα το τραίνο που έρχεται κατά πάνω της.

Είναι κατανοητό ότι ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του πρέπει να παραδεχθούν την ήττα τους αλλά η όποια καθυστέρηση της άμεσης εντατικής λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων με την ταυτόχρονη κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής του ρεύματος και των φόρων διοξειδίου, θα είναι καταστροφική για το λαό και τη χώρα.

Είναι τρομακτικό,το ότι η ΝΔ επιμένει ακόμη και τώρα σε μια αποδεδειγμένη «ανοησία» παίζοντας τα ρέστα της με την αγωνία επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών.

Ο λαός μας πρέπει οργανωμένα να αντιδράσει και να απαιτήσει την πλήρη ανατροπή των σχεδίων του «πράσινου New Deal», που χωρίς ενδοιασμούς, συνεχίζονται εν μέσω πολέμου…

.kommon.gr/