Η ακρίβεια και οι επόμενες εκλογές

Η ακρίβεια και οι επόμενες εκλογές

  • |

Σύμπασα η αντιπολίτευση κατήγγειλε τα «άριστα» μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας, χαρακτηρίζοντάς τα εντελώς ανεπαρκή, ποταπά, ψιχία -και έχει δίκιο βεβαίως η αντιπολίτευση, αλλά τι να το κάνει; Ικανοποιεί απλώς τους ψηφοφόρους ότι, να, αντιδρά στην αστεία και επικίνδυνη κυβέρνηση με λόγους επιθετικούς και σε δραματικό μάλιστα τόνο, ώστε να έχουμε κι εμείς οι «ακόλουθοι» να πιαστούμε από κάπου, να μη νιώθουμε απομονωμένοι, έρημοι, απροστάτευτοι. Αυτό, με τις αδιανόητες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στα νοικοκυριά, μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος. Αγνωστο πού θα οδηγήσει αυτή η εξωφρενική αύξηση, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές.

Γιώργος Σταματόπουλος

Οπωσδήποτε οι κυβερνητικές παρεμβάσεις υπό μορφήν επιδόματος είναι τουλάχιστον γελοίες και απορώ πώς έχουν τα θάρρος να βγαίνουν στα κανάλια και να υπερηφανεύονται κιόλας για την κοινωνική (sic) πολιτική τους. [Βεβαίως δεν απορώ διότι είναι γνωστός ο κυνισμός τους και η περιφρόνησή τους προς το πόπολο]. Μια λύση μακράς [όχι και πολύ μακράς, πάντως ανακουφιστικής] πνοής θα ήταν αυτό που προτείνει ο Βαρουφάκης: μόνιμες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και τα κοινωνικά επιδόματα και αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή -αντί για την τελευταία ο Μητσοτάκης δίνει ένα ψίχουλο σαν επίδομα [και πάπαλα]. Ακόμη και αυτό το ψίχουλο δεν το δίνει με την καρδιά του θεωρώντας ίσως ότι το δημόσιο ταμείο του(ς) ανήκει. Γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος και οι υπουργοί του σε ποιους ακριβώς θα διαμοιράσουν τον δημόσιο κορβανά. Αυτός ο σαλτιμπάγκος, ο Αδωνις, μιλάει απαξιωτικά για τις διεκδικήσεις των λαϊκών στρωμάτων, σαν να λέει ότι και πολλά είναι αυτά που μας δίνουν και να πάψουμε να τους ενοχλούμε στο «θεάρεστο» έργο τους -πόσο αναίσθητοι, θεέ νου. Εμβόλιμον τι. Στις δύο τελευταίες λέξεις της προηγούμενης πρότασης ήθελα να γράψω «θεέ μου», όμως η λάθος πληκτρολόγηση κατέγραψε «θεέ νου» -το άφησα, γιατί μόνο ο [κοινός] νους θα μπορούσε να είναι θρησκεία την οποία θα οφείλαμε να «υπηρετούμε». Α, μπα.

Το μόνο που φαίνεται να τους θορύβησε και μάλιστα πολύ είναι η δήλωση (;) του νέου αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής ότι σε περίπτωση που το κόμμα του, στις ερχόμενες εκλογές, κατορθώσει να κατοχυρώσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό (πάνω από 15% προφανώς), τότε θα είναι σε θέση να διαπραγματευθεί μία στιβαρή κυβέρνηση· δεν διευκρίνισε αν αυτή η κυβέρνηση, με τη σύμπραξή του, θα είναι με το πρώτο ή με το δεύτερο κόμμα. Φωτιά στα μπατζάκια του πρωθυπουργού και του Αδωνη [και όλου του κυβερνητικού συρφετού] διότι αρχίζει να τρέμει η «αυτοδυναμία» που νομίζουν ότι θα επιτύχουν σε δεύτερες, επαναληπτικές εκλογές. Αυτό βεβαίως έχει γούστο. Είναι πιθανό να ανακοπεί η αλαζονεία τους και να απομαγευτεί η φιλελεύθερη «μασκαράτα» τους, ο ευρωπαϊσμός και αμερικανισμός τους, η δημοκρατία δήθεν. Ευχόμαστε να μην πάθουν κανένα εγκεφαλικό άμα δουν να συμπράττουν σοσιαλιστές και αριστεροί. -Θεός φυλάξοι.

.efsyn.gr