ΔΕΘαντέξουμε άλλο

ΔΕΘαντέξουμε άλλο

  • |

Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, όχι ως οργανισμός αλλά ως θεσμός για την πόλη, δυστυχώς έχει καταντήσει αντί για γιορτή να αποτελεί πρόβλημα. Αιτία μια σειρά παραμέτρων που κατά τη γνώμη μου την υποβαθμίζουν και την κάνουν αποκρουστική για τους πολίτες.

Πρώτα πρώτα η αστυνομοκρατία για λόγους «ασφάλειας» του πρωθυπουργού και της κουστωδίας που σέρνει μαζί του (υπουργούς, υφυπουργούς, συμβούλους και λοιπούς παρατρεχάμενους)… Προφανώς μέτρα ασφαλείας πρέπει να υπάρχουν, αλλά το να μεταφέρεται όλη η «επίσημη» Αθήνα στη Θεσσαλονίκη μαζί με τα ΜΑΤ της μισής χώρας δημιουργώντας ασφυκτικό κλοιό στο πιο ζωτικό κομμάτι της πόλης, το κέντρο της, δεν αποτελεί καλή πρακτική.

Νίκος Φωτόπουλος

Οι πολίτες, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι φοιτητές, όσοι θέλουν τέλος πάντων, πρέπει να έχουν το ελεύθερο να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν χωρίς να παρεμποδίζονται από σιδηρόφρακτους ΜΑΤατζήδες και δίχως να παρακολουθούνται από ασφαλίτες. Οι προληπτικοί έλεγχοι και οι αναίτιες προσαγωγές δεν τιμούν ούτε τη δημοκρατία, μήτε εδραιώνουν αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Κάλλιστα μπορούν να θεωρηθούν αντιδημοκρατική απειλή σε κάθε φωνή αντίδρασης…

Από τα πιο ενοχλητικά είναι όλος αυτός ο μεταφερόμενος θίασος κουστουμαρισμένων κυρίων και έντονα μακιγιαρισμένων κυριών με τις βραδινές τουαλέτες τους και τα βαριά αρώματα, που πλαισιώνουν κάθε αναπληρωτή υπο-υπουργό έως αντιγραμματέα του γραμματέως, κρατώντας τους χαρτοφύλακές τους με περισσή σοβαροφάνεια και αρκετή διάθεση κολακείας…

Αυτά, αν δεν το ‘χουν καταλάβει κάποιοι εκεί στα κέντρα εξουσίας των Αθηνών, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά για τους κατοίκους αυτής της πόλης, τον απλό κόσμο τουλάχιστον, που κάθε μέρα ξυπνάει νωρίς το πρωί για να πάει στο μεροκάματο έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος (αερίου, σούπερ μάρκετ κ.λπ.) και όλον αυτό τον κυβερνητικό συρφετό εξουσίας και παραεξουσίας.

ΔΕΘαντέξουμε για πολύ ακόμα…

efsyn.gr