Άκου Πρόεδρε…

Άκου Πρόεδρε…

  • |

Καλή αν και κάπως υπερβολική και με έντονο άρωμα εκλογικού άγχους η απολογία σου στη λεγόμενη και δύσκολα οριζόμενη “μεσαία τάξη”. Αλλά ξέρεις κάτι. Τάξη υπάρχει και πάνω από τη μεσαία και λέγεται κυρίαρχη ή αστική κι από κάτω της και λέγεται εργατική ή τάξεις και στρώματα υποτελή στα κυρίαρχα συμφέροντα. Για τους πρώτους δεν καταλάβαμε από την ομιλία σου πόσο είναι το ποσό του εισοδήματος ή του πλούτου που θα τους αφαιρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να χρηματοδοτηθούν οι πολύ καλές προτάσεις του για την κοινωνική πολιτική.

Τάκης Κατσαρός

Η πολύ θετική εξαγγελία για τον κατώτατο στα 800 ευρώ ή την ΑΤΑ για την οποία πρέπει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π Σ να καταθέσει πρόταση νόμου, μόνο εν μέρει καλύπτουν αυτή την έλλειψη, όσο δεν αποτυπώνεται και στη φορολογική πολιτική, απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, με στόχο μια μεγάλη ανακατανομή του πλούτου και της ισχύος. Η πρόταση για φόρο στα μερίσματα 10% πάνω από τις 50.000 ευρώ, μόνο ως “χάδι” προς το μεγάλο πλούτο μπορεί να εκληφθεί.

Όμως, εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της κατώτερης τάξης, όπως οι 330.000 συνταξιούχοι π.χ. που η απώλεια εισοδήματος λόγω της περικοπής του ΕΚΑΣ (που ναι, οι πριν από εσένα είχαν προβλέψει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το έκοψε τελικά) περιμένουν ακόμη, όχι απλώς την απολογία σου αλλά τη γονατιστή, αν με εννοείς, συγνώμη σου.Και, πίστεψέ με, εσύ και οι ικανότατοι σύμβουλοί σου, έχεις πολύ περισσότερα να κερδίσεις αν απευθυνθείς και βάλεις στο επίκεντρο της προσοχής σου ακριβώς αυτά τα πληβειακά και πολυπληθέστερα στρώματα της κοινωνίας.

Η γιαγιά και ο παππούς που από τα 550 ευρώ το μήνα πήγαν με την κατάργηση του ΕΚΑΣ στα 330, έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από τους “μεσαιοταξίτες” την έγνοια και την έμπρακτη συγνώμη της επόμενης κυβέρνησης που ο λαϊκός κόσμος ελπίζει και αγωνίζεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δηλαδή, την επαναφορά σε αυτούς του μισού ΕΚΑΣ (110 ευρώ το μήνα) σε πρώτη φάση και ολόκληρου σε βάθος χρόνου. Όπως, δηλαδή, προβλέπει η πρόταση Σκουρλέτη που κακώς δεν συμπεριελήφθη στο πακέτο των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΔΕΘ. Μαζί με τους κοινωνικούς πόρους για τον ΕΦΚΑ από την επαναφορά στο Δημόσιο της Αττικής Οδού, του ΑΔΜΗΕ κλπ.

1320 ευρώ το χρόνο (τα μισά από τα 2640 που έχασαν ετησίως) είναι πολύ περισσότερα από την “κοροϊδία” (έτσι την εξέλαβαν πριν τις Ευρωεκλογές του 2019) της λεγόμενης 13ης σύνταξης που στην περίπτωσή τους ισοδυναμεί μόλις με 330 ευρώ. Το ότι ο Μητσοτάκης την έκοψε τον κάνει απεχθέστερο στα μάτια αυτών των ανθρώπων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό αρκεί, πάσο και συγνώμη για την ενόχληση.

.efsyn.gr