Ακραία ανισότητα…

Ακραία ανισότητα…

  • |

Ανισότητα ακόμα κι απέναντι στο θάνατο.

Στον καιρό της πανούκλας υπήρχε ισότητα απέναντι στο θάνατο, στην εποχή του κορονοϊού όχι. Τώρα οι φτωχοί, όσοι/ες δεν έχουν υλικό και συμβολικό κεφάλαιο, πεθαίνουν έξω από τις ΜΕΘ. Αντίθετα, οι υπουργοί, οι ιεράρχες, όσοι και όσες διαθέτουν γνωριμίες και χρήμα, γλυτώνουν.

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Ακραία ανισότητα παντού.

«Έχουμε ήδη αναδιανομή πλούτου σε αυτή τη χώρα»(ΗΠΑ), γράφει ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με μία μελέτη, έχει πάρει πενήντα τρισεκατομμύρια δολάρια -2,5 τρις δολάρια κάθε χρόνο- από τους εργαζόμενους Αμερικανούς (το 99% του πληθυσμού) και το δίνει στο 1% των υπερπλούσιων. Τα χρήματα αντί να πάνε σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη, πηγαίνουν σ’ αυτούς που ήδη έχουν πάρα πολλά.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη «εγκληματεί απέναντι στον ελληνικό λαό υπέρ των κκ Μυτιληναίου, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Περιστέρη & της CVC που πήρε τη #ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή οι τιμές (ενέργειας) είναι διπλάσιες από αυτές που θα έπρεπε να είναι…», δηλώνει επικεφαλής ελληνικού πολιτικού κόμματος της αντιπολίτευσης.

Κι όταν οι «από κάτω» αντιδρούν, τότε η κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ και οι επιχειρήσεις κάνουν απολύσεις.

Όπως στη Μαλαματίνα (Θεσσαλονίκη), η οποία απέλυσε ακόμη δύο εργαζόμενους: Τον πρόεδρο του σωματείου και της Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών Γ. Φραγγίδη και τον πρόεδρο του κλαδικού των οδηγών στα εμφιαλωμένα ποτά Α. Μερκενίδη, προκειμένου να καταστείλει την αντίδραση των εργαζομένων.

Αλλά οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη οδό, μόνο αυτή του αγώνα.

Και το να είσαι με τους εργαζόμενους είναι θέμα υπεράσπισης της ίδιας της δημοκρατίας.

http://artinews.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.