«Δέσαμε» σεξ και βία, τι μας σοκάρει πλέον;

«Δέσαμε» σεξ και βία, τι μας σοκάρει πλέον;

  • |

Με καταιγιστικό ρυθμό έρχονται οι αποκαλύψεις για περιπτώσεις παιδεραστίας, μεμονωμένες αλλά και ως κυκλώματα, παντού στην Ελλάδα. Η σιωπή πλέον έχει αρχίσει να σπάει (πρέπει να πούμε ένα μπράβο στη Σοφία Μπεκατώρου, γιατί με τη στάση και τη δράση της δίνει ώθηση να βγαίνουν στο φως αμαρτίες θαμμένες στο σκοτάδι επί χρόνια), τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δώσει άμεσο βήμα σε όσους το σκέφτονταν και ίσως αποθαρρύνονταν από το κοντινό και γενικότερο περιβάλλον, τα προηγούμενα χρόνια.

Κώστας Πετρωτός

Ο μύθος της αναμάρτητης ελληνικής κοινωνίας, που έβλεπε τον κάθε Ντιτρού εκτός συνόρων και… αυτοεπαινούνταν για την προσήλωση στις «παραδοσιακές» της αξίες και τη διαφορετικότητά της, έχει καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτο και πλέον όλοι μας βλέπουμε κατάφατσα το τέρας. Τα κεφάλια έχουν χαμηλώσει, τα στήθη έχουν ξεφουσκώσει και πλέον η ίδια κοινωνία που ένιωθε περήφανη που δεν μοιάζει στους κακούς ξένους, νιώθει σοκαρισμένη.

Ορισμένες φορές, συλλαμβάνω και τον εαυτό μου να νιώθει το ίδιο, αλλά, όταν επανακτώ επαφή με την πραγματικότητα και θυμάμαι όσα έχουν συμβεί στα χρόνια της μεταπολίτευσης που ο γράφων έχει όλες του τις αναμνήσεις λόγω ηλικίας, νιώθω πως όλοι μας εκθρέψαμε το τέρας. Από τον τρόπο που διασκεδάζουμε, τις ταινίες που παρακολουθούμε, τα συνθήματα που τραγουδάμε στα γήπεδα, τις συζητήσεις που κάνουμε στον καφέ μας, αποπνέει μία ροπή προς τη βία, προς την επιβολή. Δεν ψάχνουμε ταίρι να κάνουμε έρωτα, αλλά ένα κορμί που να το ζηλεύουν και οι φίλοι μας να το… απαυτώσουμε. Ανοίξτε ένα κανάλι, δείτε ένα ριάλιτι, παρατηρήστε τις συζητήσεις γύρω από σεξουαλικά θέματα. Ο έρωτας εκλείπει, μας νοιάζουν μόνο τα… 20 πράγματα που πρέπει να έχει κάνει ένας άντρας μέχρι τα 50, μία αποθέωση του υλισμού. Δυστυχώς, δύσκολα μπορούμε να αλλάξουμε εμείς, ας απαιτήσουμε τα παιδιά, εδώ και τώρα, να έχουν ως μάθημα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

.efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.