17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2022

17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2022

  • |

Το Πολυτεχνείο ήταν, είναι και θα είναι εξέγερση και πάλη ταξική

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ! 49 χρόνια μετά την εξέγερση του ‘73 εξακολουθεί να φλογίζει τις καρδιές όλων των καταπιεσμένων της καπιταλιστικής πανούκλας. Το σύνθημα “Επανάσταση λαέ!” που αντηχούσε στα στόματα και τις ψυχές των αγωνιζόμενων φοιτητών και εργατών ενάντια στην χούντα, το όργανο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, σχεδόν πέντε δεκαετίες πριν, σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” συμπυκνώνει τις σημερινές διεκδικήσεις για αξιοβίωτη ζωή όπου γης. Τη ζωή αυτή που οι αστικές κυβερνήσεις και τα επιτελεία τους τσαλαπατούν με κάθε τρόπο για να διατηρήσουν τα κέρδη τους και την αδηφάγα, αιμοδιψή τους κυριαρχία.

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ στους αγώνες μας ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση των Μητσοτάκη, Βορίδη, Πλεύρη και λοιπών φασιστοειδών, που για να διατηρήσουν την παρασιτική τους ύπαρξη παρακολουθούν εχθρούς και φίλους και σέρνουν τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δι’ αντιπροσώπων στην Ουκρανία, του ΝΑΤΟ/ΕΕ κατά της Ρωσίας, φέρνοντας την υφήλιο πιο κοντά στο χείλος μιας πυρηνικής καταστροφής.

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ στους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην αστυνομοκρατία, στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια, την ανεργία και όλους τους αντεργατικούς νόμους όλων των αστικών κυβερνήσεων. Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ στους αγώνες ενάντια στις προσπάθειες των φασιστών να ξανασηκώσουν κεφάλι, ενάντια στις γυναικοκτονίες και τους παιδοβιαστές, ΖΕΙ στους αγώνες για αξιοπρεπή διαβίωση μεταναστών και προσφύγων, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους αγώνες για ελεύθερες γειτονιές, για να σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ στην άσβεστη μνήμη της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 και των μεγάλων εργατικών-λαϊκών αγώνων ενάντια στα Μνημόνια, και μας συνδέει με την προδομένη λαϊκή επανάσταση 1941-49.

Οι αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις από το 2008 μέχρι σήμερα, ο επίμονος πληθωρισμός συνοδευόμενος από ύφεση και χρεοκοπίες και η υπερδιόγκωση του παγκόσμιου χρέους, συνθήκες τις οποίες επιτάχυνε δραματικά η πανδημία του COVID-19 και ο πόλεμος, έχουν δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό χάος, το οποίο, οι αστικές κυβερνήσεις έχουν προκαλέσει, χωρίς να μπορούν να προσφέρουν καμία διέξοδο με τα παραδοσιακά τεχνοκρατικά εργαλεία τους, από το υποτιθέμενο “κοινωνικό κράτος” του κεϋνσιανισμού μέχρι τα νεοφιλελεύθερα δόγματα. Στην κρίση διακυβέρνησης του αστικού κράτους, η επαναστατική διεθνιστική σοσιαλιστική διέξοδος είναι η μόνη διέξοδος!

Το Πολυτεχνείο θα ΖΕΙ βαθειά χαραγμένο στην ιστορική μνήμη του λαού, διατηρώντας πάντα επίκαιρο το αίτημα για διάλυση των δολοφονικών σωμάτων της ΕΛΑΣ, μαζί και το τσάκισμα των συνεργατών τους – των φασιστών. Η εργατική τάξη ως επικεφαλής όλων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευμένων πρέπει να επιβάλλει το δικό της πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και να πάρει την εξουσία και την μοίρα της στα χέρια της.

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη, των υποκλοπών, παιδοβιαστών και αστυνομικής βίας!

Ενάντια στην ακρίβεια και την ανεργία! Γενική απεργία διαρκείας! – Εργατική εξουσία!

Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια!

Πόλεμος κατά του ιμπεριαλιστικού ΝΑΤΟ – να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου – όχι η Ελλάδα προγεφύρωμα της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας στην Ουκρανία.

Όλοι και όλες στις τριήμερες εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου, για τη μετατροπή του σε μια ζωντανή εστία αγώνα. Διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία: Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022, 3 μ.μ., Πλατεία Κλαυθμώνος.

14-11-2022

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

neaprooptiki.gr