Ελλείψεις βασικών φαρμάκων και εγκληματική κυβερνητική πολιτική

Ελλείψεις βασικών φαρμάκων και εγκληματική κυβερνητική πολιτική

  • |

Οργή προκαλεί η στάση της κυβέρνησης απέναντι στη δραματική έλλειψη πολύ βασικών φαρμάκων, ανάμεσά τους και τα αντιπυρετικά, αντιβηχικά, αντιϊσταμινικά, εισπνεόμενα, σκευάσματα κορτιζόνης, ακόμα και σιρόπι depon. Υπολογίζεται ότι τα σκευάσματα που λείπουν ξεπερνούν τα 900! (Εφ Συν 3/1/23).

Σε μια εποχή που η πλειοψηφία του πληθυσμού –παιδιά και ενήλικες– έχει προσβληθεί από αναπνευστικές λοιμώξεις και τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται διαρκώς, αυτές οι ελλείψεις αποκτούν κρίσιμο χαρακτήρα και οδηγούν σε απόγνωση.

της Κατερίνας Μάτσα

Οι ελλείψεις συνδέονται βασικά με την απληστία των κυκλωμάτων τού φαρμάκου, που αποθηκεύουν σε φαρμακαποθήκες τα φάρμακα για να τα εξάγουν στο εξωτερικό, όπου οι τιμές είναι μεγαλύτερες και τα κέρδη τους τεράστια. Κατά τους ειδικούς ο τζίρος των φαρμακαποθηκών ξεπερνά τα 600 εκατ, ευρώ. Η κυβέρνηση αρνείται να απαγορεύσει τις εξαγωγές, ακόμα και να τις περιορίσει, για να μη δυσαρεστήσει όλα αυτά τα κυκλώματα.

Ο Θάνος Πλεύρης, ξεπερνώντας τον εαυτό του σε κυνισμό και θράσος, έριξε την ευθύνη για το πρόβλημα στους γιατρούς που γράφουν πολλά φάρμακα και στους γονείς που στοκάρουν φάρμακα για να τα έχουν όταν αρρωστήσουν τα παιδιά τους και έτσι τα στερούν από την αγορά! Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Σε ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους φορείς του φαρμάκου αποφασίστηκαν διάφορα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η αύξηση της τιμής των φαρμάκων! Επειδή τα φάρμακα στη χώρα μας είναι πολύ φτηνά, όπως είπε η ανεκδιήγητη δεξιά υπουργίνα Γκάγκα που ο κανιβαλικός νεοφιλελευθερισμός της και η υπουργική καρέκλα την κάνουν να ξεχνά την όποια Ιατρική έμαθε και άσκησε…

Με τα νοικοκυριά να στερούνται βασικά είδη διατροφής λόγω της καλπάζουσας ακρίβειας και να μην μπορούν καν να ζεστάνουν τα σπίτια τους (όταν δεν τους τα αρπάζουν τα όρνια), μια και η τιμή της ενέργειας είναι η ψηλότερη στην Ευρώπη, το πρόβλημα της δυσκολίας να βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται όταν αρρωσταίνουν φουντώνει την αγωνία και την οργή τους. Το σύστημα και η κυβέρνηση των καπιτα-ληστών είναι ασύμβατα με την υγεία και την ζωή.

Η καλύτερη ευχή στον ελληνικό λαό για το 2023 είναι να διώξουμε την διεφθαρμένη κυβέρνηση των αρπακτικών του κεφαλαίου μαζί και το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά μόνο κοινωνική καταστροφή, δυστυχία, αρρώστια και θάνατο.

neaprooptiki.gr