Χείμαρρος σκανδάλων

Χείμαρρος σκανδάλων

  • |

Η παραίτηση Χειμάρα από τη βουλευτική έδρα καμία σχέση δεν έχει με όσα πομπώδη και γλαφυρά αναφέρει στην επιστολή του περί αρχών και αξιών που έχουν ο ίδιος και το κόμμα του και που ποτέ δεν θα επέτρεπε να πλήξουν τη Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό.

Αν υπήρχαν όντως αρχές και αξίες, δεν θα υπέγραφε επί τόσα χρόνια συμβάσεις με το Δημόσιο και τους ΟΤΑ, οι οποίες απαγορεύονται λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας. Και, εν πάση περιπτώσει, αν όντως έχει ευθιξία αφού δεν γνώριζε, ας επιστρέψει πίσω τα χρήματα που παράνομα εισέπραττε.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Αλλά ούτε ο πρωθυπουργός ούτε το Μαξίμου εννοούν όσα υποστηρίζουν για την παραίτηση του γαλάζιου βουλευτή. Αφού πρώτα σιώπησαν τόσες ημέρες, επιδεικνύοντας πολύ χαλαρά αντανακλαστικά, έρχονται εκ των υστέρων να πανηγυρίσουν. Αν δεν υπήρχαν οι αποκαλύψεις, οι αντιδράσεις και δεν πλησίαζαν εκλογές, δεν θα έκαναν το παραμικρό. Κι αυτό διότι, όπως έχει αποδειχθεί, η εξουσία για τους δήθεν αρίστους του γαλάζιου επιτελικού παρακράτους (λόγω υποκλοπών) δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων ημετέρων και αύξησης των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών.

Εξάλλου, δείχνουν καθημερινά τους τελευταίους μήνες τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη διαφάνεια, τον ρόλο της Δικαιοσύνης και των Ανεξάρτητων Αρχών. Οποιος δεν ευθυγραμμίζεται με το αφήγημά τους είτε τον διώκουν, είτε τον πολεμούν, είτε τον κλαδεύουν.

Τα σκάνδαλα με βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. δεν είναι μεμονωμένα, ούτε συγκυριακά. Πρόκειται για μια ολόκληρη φιλοσοφία, που δυστυχώς κάνει τεράστια ζημιά όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά συνολικά στο πολιτικό σύστημα. Οσο επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα και δεν υπάρχει τιμωρία και απόλυτη καταδίκη τόσο ο κόσμος –λανθασμένα– θα θεωρεί ότι η ενασχόληση με τα δημόσια πράγματα είναι το μέσο για να θησαυρίζουν ορισμένοι.

efsyn.gr