Να γίνεις η αλλαγή που εύχεσαι

Να γίνεις η αλλαγή που εύχεσαι

  • |

Εχει αρχίσει να γίνεται πολύ κουραστικό πια. Διά πάσαν νόσον και ανάγκη ανακοινώνεται ένα νέο επίδομα, ένα νέο pass κι ακόμα ένα κουπόνι ή πιο κομψά voucher. Ο κόσμος της αέναης φτώχειας και της ψευδαίσθησης του στοργικού κράτους. 200 ευρώ σήμερα, 300 σε έξι μήνες, ε, εκλογές έρχονται, θα αυξηθούν και οι δόσεις για τις οφειλές, βρε αδερφέ, τι φωνάζεις, για όλα έχει λύσεις η κυβέρνηση. Εντάξει, μπορεί να μην έχεις δουλειά, μπορεί να μη ζεσταίνεσαι στο σπίτι όταν κάνει κρύο, μπορεί να σε έχουν λυγίσει τα δάνεια, πολλά μπορεί. Αλλά έτσι είναι ο κόσμος μας πια. Φυσική συνέπεια όλα αυτά μιας μοίρας που θα έπρεπε να την είχες αποδεχτεί εδώ και χρόνια.

Φιλήμων Καραμήτσος

Σαν να ζούμε σε έναν «οδηγό βασικού καπιταλισμού» με δόσεις ακροδεξιάς διακυβέρνησης στη θέση των φιλελεύθερων φληναφημάτων με μπόνους συμβουλές ευζωίας: «Ολα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς για τίποτα όσο εμείς είμαστε εδώ». Κι ας μην πάει τίποτα καλά.

Τώρα ζούμε την πολιτική αποθέωση του δόγματος «δεν υπάρχει εναλλακτική» και όχι στους καιρούς των μνημονίων. Για πρώτη φορά, τόσο καθαρά, το μήνυμα της κεντρικής εξουσίας είναι: Μη μιλάς, μην κουνιέσαι, εμείς ξέρουμε να κυβερνάμε, από εμάς θα περιμένεις να ζήσεις.

Και για ακόμα μία φορά δεν αρκεί να αντιτίθεσαι και να διαφωνείς, αλλά πρέπει να ξέρεις και πώς θα έρθει η αλλαγή.

Κι αυτό είναι το κομβικό σημείο σε μια συγκυρία λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Χρειάζεται να ξέρεις όχι μόνο γιατί διαφωνείς με μια κυβέρνηση, αλλά και πώς θα αλλάξεις όσα είναι να αλλάξουν την επόμενη μέρα που θα αναλάβεις τη διακυβέρνηση. Στους καιρούς της αλλαγής θα κερδίσουν όσοι είναι έτοιμοι να γίνουν η αλλαγή.

efsyn.gr/