Γράφει ο Θάνος Καμήλαλης σε ανάλυσή του, σήμερα, πως το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου θα μοιάζει προοδευτικό μπροστά στο κόμμα «Νίκη» που φλερτάρει με την είσοδό του στη Βουλή. Το «πατριωτικό κίνημα Νίκη», ιδρύθηκε το 2019 στη Θεσσαλονίκη, και στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών του 2023 συγκέντρωσε το ποσοστό του 2,92%, ένα βήμα πριν μπει στη Βουλή, δηλαδή. Μάλιστα, πήρε το υψηλότερο ποσοστό του στην Πιερία με 7,46%, την Πέλλα 6,13%, στη Β’ Θεσσαλονίκης 5,62%, τη Χαλκιδική 5,38%, τη Δράμα 5,33% και το Κιλκίς 5,27%.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, είναι θεολόγος, εκπαιδευτικός και παρουσιαστής εκπομπών εκκλησιαστικού περιεχομένου. Στις 17 Ιουνίου 2019, ίδρυσε ύστερα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη, το εθνοθρησκευτικό και συντηρητικό πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ». Καμία από τις δύο λέξεις δεν μπορεί πραγματικά να περιγράψει όσα χαρακτηρίζουν το κόμμα. Ένα κόμμα ακροδεξιό, θρησκόληπτο, που υποστηρίζεται, καταπώς φαίνεται, από παραθρησκευτικές οργανώσεις, με επικίνδυνες κοινωνικές γραφικότητες, με επικίνδυνες τοποθετήσεις για έμφυλα, οικογενειακά θέματα και ανθρώπινων ελευθεριών. Ένα κόμμα που θέλει την Πολιτεία αγκαλιά με την Εκκλησία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για την ιστορία, ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές και η ανιψιά του … Παϊσίου, Εζνεπίδου Μαρία.

Μπήκαμε στα «άδυτα» του ιστοτόπου του κόμματος και καταγράψαμε τις βασικές θέσεις του

Ας ξεκινήσουμε από την Παιδεία. Η «Νίκη» οραματίζεται «αντικατάσταση της πειραματικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης –που μαγαρίζει την παιδική αθωότητα επιφέροντας αποδεδειγμένα καταστροφικά αποτελέσματα σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες όπου εφαρμόστηκε- με υποχρεωτική Σχολή Γονέων, στους οποίους η Εθνική Παιδεία οφείλει να δίνει τα εφόδια να συμβουλεύσουν σωστά, υπεύθυνα και διακριτικά τα παιδιά τους». Επίσης, τις σχολικές αίθουσες θα κοσμούν «κάδρα ηρώων και αγωνιστών», ενώ κάθε εβδομάδα θα ξεκινά από το προαύλιο με «έπαρση Σημαίας και τον Εθνικό μας Ύμνο». Επαναφορά των σχολικών στολών, φυσικά κι επειδή η… ακτινοβολία των κινητών είναι επικίνδυνη, «ειδικά σχεδιασμένα κινητά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με ελαχιστοποιημένη ακτινοβολία, ελαχιστοποιημένο κόστος, και κλειστό περιεχόμενο που θα εξυπηρετεί βασικές λειτουργίες επικοινωνίας με γονείς – συμμαθητές».

Και όπως θα περιμένατε, με όσα έχουμε ήδη πει, το μάθημα των θρησκευτικών θα έχει εξέχουσα θέση. «Οφείλει να διδάσκεται με σαφή Ορθόδοξη Χριστοκεντρική παιδαγωγία -Ευαγγέλιο της Κυριακής, βίους αγίων, γνώση λειτουργικών μυστηρίων- από ανθρώπους που ενστερνίζονται τις αξίες αυτές», ενώ οι διδάσκοντες «θα ανήκουν στην ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, αλλά με υπεύθυνη έγκριση από την Εκκλησία της Ελλάδος». Το κόμμα θέλει και μάθημα Πατριδογνωσίας. Αμέ! Μάθημα που εστιάζει σε εμπειρίες –την Παράδοση και τους χορούς μας- αλλά και βίους των προγόνων μας –πώς σκεπτόντουσαν, πώς μιλούσαν, πώς ενεργούσαν ο Μ. Αλεξάνδρος, ο Τσιμισκής, ο Κανάρης, ο Αυξεντίου».

Ας κλείσουμε αυτή την ενότητα, με το τελειωτικό χτύπημα στην πρόοδο. «Διδακτική προτεραιότητα στη χαρά της ενωμένης οικογένειας κατά το αιώνιο πρότυπο “μπαμπάς-μαμά-παιδιά”». Καλά διαβάσατε. Αυτά πρεσβεύει το κόμμα.

Ας περάσουμε στην ενότητα «Πολιτισμό». Εδώ γίνεται το έλα να δεις. Θέλουν να δημιουργήσουν «ψηφιακό κανάλι Ελληνικής Παράδοσης (κατά τα πρότυπα των History Channel, National Geographic)». Και προχωράμε: «αναβίωση της αρχαίας ελληνικής πολεμικής τέχνης του παγκρατίου, που ήταν και το κορυφαίο άθλημα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων» (!), προγράμματα ανάδειξης της αναξιοποίητης πρωτοχριστιανικής και βυζαντινής κληρονομιάς της πατρίδας μας, με προσέλκυση προσκυνηματικού τουρισμού από ανατολή και δύση, σύσταση Γλωσσολογικής Επιτροπής που θα εισηγείται τη χρήση ελληνικών όρων για ξενικούς νεολογισμούς, θα επιβάλει τη χρήση και ελληνικών σε κάθε εμπορική συσκευασία, θα επιβάλει τη χρήση ελληνικών σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας».

Όσο για τα εθνικά, αναγνωρίζουν μόνο τον όρο «Σκόπια», στα ελληνοτουρκικά έχουν τη στάση που φαντάζεστε, όπως και στα ελληνοαλβανικά. «Στα Σκόπια δεν υπάρχουν Μακεδόνες παρά μόνο Σλάβοι, Αλβανοί, Έλληνες, Ρομά, Εβραίοι. Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, παρά εκσερβισμένη βουλγαρική διάλεκτος. Δεν υπάρχει κάποια δήθεν ενιαία Μακεδονική περιοχή που τριχοτομήθηκε, αφού η αρχαία γεωγραφική Μακεδονία συμπίπτει σχεδόν με την απελευθερωμένη ελληνική επικράτεια. Η Μακεδονία είναι Μία, και είναι Ελληνική – εθνικά και γεωγραφικά. Κατάργηση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών … Η Τουρκία δεν έχει ιστορία παρά μόνο ποινικό μητρώο, και καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της Ισχύος. Ας τη μιλήσουμε».

Οι ξενοφοβικές θέσεις του κόμματος:«Το ξερίζωμα του γηγενούς πληθυσμού της πατρίδας μας και η βίαιη υποκατάστασή του από εντελώς ξένο (από απόψεως πολιτισμού, καταγωγής, θρησκείας, γλώσσας) πληθυσμό δεν είναι καινούρια ιδέα. Επί δεκαετίες, κατά συρροήν παραβιάζονται τα σύνορά μας από παράνομους απρόσκλητους εποίκους, στους οποίους επιπλέον χαρίζεται ευτελώς η ελληνική ιθαγένεια. Οι τελευταίοι, ουδεμία σχέση έχουν με κατατρεγμένους δυστυχείς πρόσφυγες, απέναντι στους οποίους η ιερή ελληνική φιλοξενία είναι μέρος της Παράδοσής μας… Εγκαθιστούν, με τη σιωπηρή συνενοχή ή και ευλογία του πολιτικού συστήματος, σκληροπυρηνικά γκέτο στον τόπο προορισμού τους, επιβάλλοντας την ισλαμική σαρία, άκρως επικίνδυνες υγειονομικές συνήθειες, και την αδιανόητη για ευρωπαϊκές νοοτροπίες ζωή των χωρών, από τις οποίες δήθεν τρέχουν να ξεφύγουν».

Στα της οικονομίας, το πράγμα περιπλέκεται. Κι αυτό γιατί πρέπει να πεις να ακολουθείς  «Δεξιά» ή «Αριστερή» οικονομική πολιτική.  «Δε χρειάζεται να είσαι αριστερός ή δεξιός για να έχεις ολοκληρωμένη τοποθέτηση για την πατρίδα. Δεν απορρίπτουμε ή επιλέγουμε τοποθετήσεις με ιδεοληπτικό κριτήριο αν είναι δεξιές ή αριστερές. Για παράδειγμα, είμαστε εξίσου υποστηρικτές μίας φιλεργατικής νομοθεσίας που σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο και μίας πολιτικής ελάφρυνσης φόρων στις επιχειρήσεις. Επίσης στηρίζουμε τόσο τη δωρεάν μεταπτυχιακή παιδεία, όσο και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ψευτοασύλου» απαντά το κόμμα. Φαντάζονται μία οικονομία που θα ξεκινά από την Ελλάδα, με τα βασικά προϊόντα να είναι «made in Hellas». Έχει και συνέχεια, για τα των τραπεζών και των δανείων: «στις περιπτώσεις μη εξυπηρέτησης των δανείων (π.χ. λόγω ανεργίας), ο δανειζόμενος θα αναλαμβάνει υποχρεωτική εργασία στο ευρύτερο Δημόσιο με ειδικό καθεστώς αυξημένων κρατήσεων, ώστε να υπάρξει υποχρεωτική μακροχρόνια εξυπηρέτηση του δανείου».

«Αρνούμαστε τον ρόλο της Ε.Ε. ως τον υποχρεωτικό χωροφύλακα και μπαμπούλα» λέει το κόμμα στις θέσεις του, που έχει πρότυπο την ακροδεξιά ομάδα Βίσεγκραντ. «Οι χώρες του Βίσεγκραντ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι μπορεί μία χώρα να κοιτάζει το συμφέρον της χωρίς να βλάπτει την ευρωπαϊκή συμμετοχή της».

Κράτος κι Εκκλησία χέρι-χέρι. Αυτό πρεσβεύει το κόμμα. «Η Ορθοδοξία είναι στο πολιτισμικό DNA μας», «η στενή σχέση Ελληνικού Κράτους -Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι πλεονέκτημα και εθνικό κεφάλαιο», «η Εκκλησία οφείλει να απολαμβάνει της αμέριστης τιμής και του σεβασμού εκ μέρους του Κράτους», «αντίθετες λογικές (π.χ. Σαρία) είναι ανυπόστατες για την ελληνική έννομη τάξη», «απαιτείται στενή συνεργασία για το καλό της Πατρίδας», «η μισθοδοσία των Ορθοδόξων κληρικών αποτελεί δέσμευση της Ελληνικής Πολιτείας» είναι μερικές βασικές θέσεις της Νίκης, ενώ αναγνωρίζει «τον γάμο ως ένωση αποκλειστικά μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας και τη συνακόλουθη ανατροφή παιδιών και την υιοθεσία αποκλειστικά σε περιβάλλοντα που έχουν σεβαστεί αυτήν την ιερότητα του γάμου» και φυσικά ούτε λόγος για εκτρώσεις.

Το κόμμα Νίκη την περίοδο της πανδημίας βρήκε πρόσφορο έδαφος να αναπτύξει τις θεωρίες του. «Η πρωτεΐνη ἀκίδα τοῦ κορωναϊοῦ Sars-CoV-2 που εἶναι νευροτοξική καί ἐξασθενεῖ τούς μηχανισμούς ἐπιδιόρθωσης τοῦ DNA», «Με τον γενικευμένο εμβολιασμό παρατηρούνται αναιτιολογήτως θάνατοι και σοβαρές επιπλοκές σε νέους και μεσήλικες ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται, ακουσίως πλέον, ως πειραματάνθρωποι».

Δε μου αρέσει η λέξη «ψεκασμένος». Ας το πούμε αντιεμβολιαστική θεωρία:  Θειος Σκρουτζ on Twitter: "Αυτό το κόμμα ξεπέρασε τον Βαρουφάκη! Μαγνητικά πεδία vs Δημητρες! https://t.co/HAOeeR2B7o" / Twitter

Το Μακεδονικό και η πανδημία ήταν βούτυρο στο ψωμί του κόμματος για να τσιμπήσει ψηφαλάκια από συγκεκριμένο κοινό, που δυστυχώς είναι αρκετό. Τόσο αρκετό που μπορεί να του δώσει πράσινο φως για είσοδο στη Βουλή. Έτσι, στο ελληνικό Κοινοβούλιο δε θα είμαστε αντιμέτωποι με όσα επικίνδυνα εκστομίζει η Ελληνική Λύση -κι ακροδεξιά στελέχη από άλλες μεριές- αλλά και με τα αφηγήματα αυτού του νέου κόμματος. Ε, κι αυτό παραπάει.

  • Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μαγαρίζει την παιδική αθωότητα
  • Σαφής Ορθόδοξη Χριστοκεντρική παιδαγωγία
  • Αναβίωση της αρχαίας ελληνικής πολεμικής τέχνης του παγκρατίου
  • Η Μακεδονία είναι Μία
  • Η Ορθοδοξία είναι στο πολιτισμικό DNA μας
  • Η μισθοδοσία των Ορθοδόξων κληρικών αποτελεί δέσμευση της Ελληνικής Πολιτείας
  • Τις σχολικές αίθουσες θα κοσμούν «κάδρα ηρώων και αγωνιστών»
  • «Διδακτική προτεραιότητα στη χαρά της ενωμένης οικογένειας κατά το αιώνιο πρότυπο “μπαμπάς-μαμά-παιδιά”»

hepressproject.gr