Ο σοφός λαός

Ο σοφός λαός

  • |

Διεγράφη, λέει, ο Μιχάλης Ταμήλος από τη Ν.Δ. μετά τα αισχρά του σχόλια για τους νεκρούς των Τεμπών. Επί 12 συναπτά έτη, από το 2002 ώς το 2014, κάτι χιλιάδες πολίτες του Νομού Τρικάλων έστελναν στη Βουλή τον συγκεκριμένο τύπο, γνωστό για το επίπεδό του. Πέρυσι, 22.000 κάτοικοι του Νομού Σερρών επανεξέλεξαν τον αχαρακτήριστο Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως. Και θα ρωτήσει κανείς: «Ποιος είναι πιο αχαρακτήριστος; Ο ψηφοφόρος ή ο πρωθυπουργός που τον ξαναέβαλε στο ψηφοδέλτιο;». Ο ψηφοφόρος, θα τολμήσω να πω, γιατί αυτός έχει την τελική επιλογή και ευθύνη.

Κορίνα Βασιλοπούλου

Τώρα, λέει, η κραυγαλέα απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση, συν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, της στοιχίζει δημοσκοπικά. Ας μου επιτραπεί να κρατάω μικροσκοπικό καλάθι. Γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο ίδιος σοφός λαός που ξαναέβγαλε πρώτη τη Ν.Δ. παρά την ακρίβεια, τις υποκλοπές, την απαξίωση του ΕΣΥ κι ενώ το αίμα των νεκρών των Τεμπών ήταν ακόμα ζεστό, τώρα μετάνιωσε για την επιλογή του.

Αλλά, για να μη γίνομαι άδικη, δεν είναι μόνο ο δικός μας λαός σοφός. Την Κυριακή, κάπου μισό εκατομμύριο Αργεντίνοι βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τον νέο τους πρόεδρο, τον Μιλέι, ο οποίος ανάμεσα σε πάρα πολλά άλλα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα της χούντας. Κακώς. Ο Μιλέι είναι ίσως ένας από τους ειλικρινέστερους και συνεπέστερους πολιτικούς που εφαρμόζει κατά γράμμα τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Κατανοώ ότι όσοι διαμαρτύρονται σήμερα μάλλον δεν τον ψήφισαν, αλλά για τους υπόλοιπους, μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου ουδέν σφάλμα αναγνωρίζεται.

Σε άλλα νέα, τα γκάλοπ δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο σοφός αμερικανικός λαός να ξαναβγάλει πρόεδρο τον Τραμπ. Στη δε Γαλλία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο εκεί σοφός λαός θα βγάλει πρώτη τη Λεπέν στις ευρωεκλογές, αν όχι και στις προεδρικές σε τρία χρόνια. Και κάπου εδώ λέω να σταματήσω. Μπορεί η λαϊκή σοφία να μας επιφυλάσσει και άλλες, ακόμα πιο δυσάρεστες εκπλήξεις.

https://www.efsyn.gr/stiles/ano-kato/427536_o-sofos-laos

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος