Μαστιγώστε τον Αίολο! Της Μαριάννας Τζιαντζή

Μαστιγώστε τον Αίολο! Της Μαριάννας Τζιαντζή

  • |

Οι άνεμοι που δεν φύσηξαν είναι, σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, η αιτία της ιλιγγιώδους ανόδου της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Ιούνιο. Ίσως θα πρέπει να τιμωρηθεί ο θεός Αίολος, όπως τον 5ο αι. π.χ. τιμωρήθηκε ο Ελλήσποντος επειδή μια σφοδρή καταιγίδα γκρέμισε τη γέφυρα που είχαν στήσει οι Πέρσες καθώς ετοιμάζονταν να εισβάλουν στην Ελλάδα.

Όπως λέει ο Ηρόδοτος («Ιστορίαι» 7.35.1-2):

«Κι όταν το έμαθε ο Ξέρξης, αγανάχτησε και διέταξε να μαστιγώσουν τον Ελλήσποντο τριακόσιες φορές και να ρίξουν στ᾽ ανοιχτά ένα ζευγάρι χειροπέδες· άκουσα επίσης πως πέρ᾽ απ᾽ αυτά έστειλε στιγματιστές για να του χαράξουν στίγματα. Κι έδινε εντολή, την ώρα που τον μαστίγωναν, να του λένε λόγια βάρβαρα και αθεόφοβα: “Πικροθάλασσα (Ύδωρ πικρόν), ο αφέντης μας σε τιμωρεί μ᾽ αυτό τον τρόπο για το άδικο που του έκανες, ενώ εκείνος δε σου έχει κάνει κανένα κακό…”»

Αντί να μας συμβουλεύσει να πάρουμε ο καθένας από ένα μαστίγιο και να μαστιγώνουμε τον αέρα, ο πρωθυπουργός μάς παροτρύνει θερμά να αναζητήσουμε έναν άλλον, καλύτερο πάροχο που θα επιβάλει μικρότερες αυξήσεις. Και αν ο δεύτερος ή ο τρίτος πάροχος αποδειχτεί αναξιόπιστος, κάποιος άλλος πάροχος θα βρεθεί καλύτερος απ’ αυτούς.

Στην πραγματικότητα, η νεοφιλελεύθερη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και το «χρηματιστήριο ενέργειας», με μαέστρο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μαστιγώνουν ασύστολα όλους και όλες εμάς.

 

https://kommon.gr/politiki/sxolia/item/17329-mastigoste-ton-aiolo-tis-mariannas-tziantzi

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.