Ένας υπάνθρωπος λιγότερος

Ένας υπάνθρωπος λιγότερος

  • |

Σήμερα η ζωή απαλλάχτηκε από από το βάρος του υπανθρώπου Παττακού. Ήταν 104 χρονών. Η είδηση δημοσιεύθηκε αρχικά σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και ακολούθησε η αμφισβήτηση της. Συγγενικά του πρόσωπα την επιβεβαίωσαν σε πολλά μέσα ενημέρωσης.

Ο τελευταίος των αρχιπραξικοπηματιών της χούντας, ο Στυλιανός Παττακός. Αμετανόητος και προκλητικός μέχρι το τέλος της ζωής του υπηρέτησε ότι πιο μαύρο και αντιδραστικό υπήρξε στη νεότερη ιστορία.

«Ο στρατηγός που εκτελεί κάποιαν ενέργειαν, προηγουμένως την μελετά πολύ. Όταν την μελετήσει και αποφασίσει να την εκτελέσει, την εκτελεί και δεν μετανοεί. Γιατί να μετανοήσω που έκανα την 21η Απριλίου; Δεν μετανοώ καθόλου!» – «Θα έκανα πάλι το ίδιο», δηλώνει μετά την αποφυλάκισή του, για λόγους υγείας, το Σεπτέμβρη του 1990.

Μετά τη πτώση της χούντας, το Πενταμελές Εφετείο τον έκρινε ένοχο στάσης και εσχάτης προδοσίας και τον καταδίκασε σε θάνατο. Η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Η ζωή απαλλάχτηκε από το βάρος του υπανθρώπου Παττακού. Στο βίντεο αποδεικνύεται, σε 1 λεπτό, γιατί ο Παττακός –όπως όλοι οι φασίστες- ήταν υπάνθρωπος

Στην αρχή λέει για τα βασανιστήρια: «Όλα αυτά είναι ψέματα. Κανένας δεν τους άγγιξε ποτέ». Χρόνια αργότερα απαντάει –ως υπάνθρωπος– για τα βασανιστήρια στον αξιωματικό, με αντιδικτατορική δράση, Σπύρο Μουστακλή.

Η απάντηση του Παττακού αναφέρεται σε όλους αυτούς που βασανίστηκαν και λέει: «Καλά του κάναμε. Να ησυχάσουμε. Η δύναμη επιβάλλεται δια παντός τρόπου. Ό, τι δεν λύνεται, κόβεται».

Πηγή: imerodromos.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος