Και τώρα… πώς θα απαλλαγεί ο Τσίπρας από τον Φίλη;

Και τώρα… πώς θα απαλλαγεί ο Τσίπρας από τον Φίλη;

  • |

Σύμφωνα με τα τελικα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ οι πρωτοι 10 είναι: Τσακαλώτος, Φιλης, Βούτσης, Ξανθός, Δραγασάκης, Σκουρλέτης, Πολάκης, Παππας, Δούρου και Ρήγας.

Χωρίς σοβαρές εκπλήξεις δηλαδή, αλλά και με μηνύματα.

Το δίδυμο Νίκου Παππά-Ρένας Δούρου παραμένει ισχυρό και σε εσωκομματικό επίπεδο, μια παράμετρος που θα πρέπει να συνυπολογιστεί για το μέλλον.

Το δίδυμο του υπουργείου Υγείας, Ξανθός και Πολάκης, που έχουν μοιράσει τους ρόλους… του καλού και του κακού, φαίνεται ότι πηγαίνουν πλέον πακέτο και σε επίπεδο εσωκομματικών ισορροπιών.

Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι… ο Γιάννης Δραγασάκης. Διαχρονικό σημείο αναφοράς, και παράγοντας που ενώνει τις διάφορες τάσεις, αντί να διχάζει.

Ο Παναγιώτης Ρήγας πιθανότατα παίρνει πλέον το “πράσινο φως” για την επανεκλογή του στο αξίωμα του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, που είχε ακουστεί ως… διάδοχος του Παναγιώτη Ρήγα, εξαργυρώνει το γεγονός ότι συνεχίζει να αρθρώνει αριστερή ρητορική, ακόμη και ως κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Βούτσης επιβεβαίωσε ότι είναι ο… παππούς του κόμματος, και το στέλεχος στο οποίο στρέφονται οι περισσότεροι, όταν αναζητούν μια φωνή μετριοπάθειας και ψυχραιμίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αγκάλιασε την πρωτιά, με ό, τι συνεπάγεται αυτό για το μέλλον της Κίνησης των “53”, της οποίας ηγείται ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών, με τις ενστάσεις του για την πολιτική που είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει.

Ωστόσο… όλα τα λεφτά είναι ο Νίκος Φίλης… σχεδόν πρώτος. Επιβεβαιώνοντας ότι μια ολόκληρη ζωή στα κομματικά μετερίζια, τον καθιστά παράγοντα που δύσκολα μπορεί να προσπεράσει κανείς.

Μετά μάλιστα και από την κόντρα του με την Εκκλησία, η εκλογή του στη 2η θέση προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Με το επόμενο ερώτημα να είναι καίριο

Home 6