Τι δεν ακούσαμε ποτέ από τον Τάσο Κορωνάκη

Τι δεν ακούσαμε ποτέ από τον Τάσο Κορωνάκη

  • |
Ο Τάσος Κορωνάκης πρώην αγαπημένος φίλος του Τσίπρα που διατέλεσε και Γραμματέας του κόμματος την περίοδο μεγάλης κωλοτούμπας του ΣΥΡΙΖΑ, αρθογράφησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” με ένα άρθρο που κουβάλαγε τον τίτλο “Τι δεν ακούσαμε στο Τάε Κβον Ντο”, την πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρόσφατο Συνέδριο του.
Αναφέρεται σε μη απαντήσεις που δόθηκαν σε περίπτωση που ο Σόιμπλε δεν δεχθεί αναδιάρθρωση του χρέους ή αν απαιτηθούν νέα μέτρα. Και δεν γουστάρει Τζουμάκα και Ξενογιαννακοπούλου.
Δεν θα διαφωνήσουμε με το άρθρο, καλά τα λέει αλλά ο συντάκτης σιώπησε…..σιώπησε πολύ καιρό και σιώπησε σε κρίσιμους καιρούς!
Ο Τάσος Κορωνάκης, ο άνθρωπος του Τσίπρα στο κόμμα (δεν ήταν βέβαια ο μόνος) κάποια στιγμή ανέλαβε Γραμματέας του κόμματος. Από το διάστημα αυτό και πριν φτάσουμε στην μνημονιακή κωλοτούμπα κατάπινε αμάσητη την δεξιά στροφή του Τσίπρα και της ομάδας του. Δεν ακούσαμε τον Τάσο Κορωνάκη να διαφωνεί όταν “εξαφανίστηκε” το “καμία θυσία για το ευρώ” που ήταν άλλωστε και συνεδριακή θέση (η μόνη που το έλεγε εντός οργάνων και λίγο πιο έξω ήταν η Αρ. Πλατφόρμα)
Δεν ακούσαμε τον Τάσο Κορωνάκη, ως Γραμματέα,  να εξοργίζεται όταν ο Τσίπρας σταμάτησε να μιλάει για κυβέρνηση της Αριστεράς και άρχισε να μιλάει για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Ο Γραμματέας Κορωνάκης ήταν αυτός που νομιμοποίησε το φιάσκο του Έκτακτου Συνεδρίου πριν τις εκλογές όπου ο Τσίπρας φέρθηκε όπως προχθές και διέλυσε το σώμα (με την Αρ. Πλατφόρμα να το καταπίνει).
Ο Τάσος Κορωνάκης όταν ήρθε η στιγμή της 17ωρης διαπραγμάτευσης και το τρίτο μνημόνιο δεν ακούστηκε καθόλου…Δεν ακούστηκε καν να διαφωνεί και μαζί με τους 53 πλατς βοήθησαν ώστε στην Κεντρική Επιτροπή του Ιουλίου του 2015 ο Τσίπρας να αποτρέψει έκτακτο συνέδριο που θα εμπόδιζε την ψήφιση του μνημονίου, και χειροκροτούσε τον Τσίπρα που υποσχέθηκε Συνέδριο τον Σεπτέμβριο αφού θα τα είχε ψηφίσει όλα!
Και όταν οι σύντροφοι του από την Αρ. Πλατφόρμα και όχι μόνο αποχώρησαν μη αντέχοντας την ξεφτίλα, αποφασίζοντας να συνεχίσουν να λένε ΟΧΙ στα Μνημόνιο, τότε ΝΑΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΚΗ, να κατηγορεί τους αποχωρούντες ότι είχαν κάνει κόμμα εντός κόμματος και ήταν αυτοί που κυρίως έφταιγαν για την διάσπαση.
Μετά την διάσπαση ο Τάσος Κορωνάκης αποστασιοποιήθηκε και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με την σιωπή του συνέχισε να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από την ομάδα του υπήρχε η προτροπή της αποχής σε απογοητευμένους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ΜΗΝ ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα και να αυξήσουν (λόγω αποχής) τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ!
 
Γενικά δεν ακούσαμε από τον Τάσο Κορωνάκη ένα ΣΥΓΝΩΜΗ για το χέρι βοηθείας που προσέφερε στον Τσίπρα για να περάσει τα Μνημόνια (οι αποχωρήσαντες σε διάφορες στιγμές το έκαναν αυτό).
Η Αριστερά που θέλουμε είναι μία αριστερά με ανθρώπους που θα τους χαρακτηρίζουν οι θέσεις τους (οι σωστές και οι λάθος) και όχι το βόλεμα και οι προσωπικές θέσεις!