Τρικυμία εν κρανίω…

Τρικυμία εν κρανίω…

Πολλοί από μας φαντάζομαι νιώθουμε σύγχυση με όλα όσα εξελίσσονται γύρω μας και όπως είναι φυσικό όταν στη σκέψη ενός ανθρώπου επικρατεί σύγχυση επόμενο είναι να γίνεται εύπιστος. Αλλά δεν έχουμε εξαντλήσει τις επιλογές μας σχετικά με τον ποιον θα εμπιστευτούμε; Και τελικά γιατί ποτέ να μην εμπιστευόμαστε τον μοναδικό άνθρωπο που θα έπρεπε πάντα να βασιζόμαστε τον εαυτό μας;
Θα μου πεις όταν για πολύ καιρό φοράς ένα πρόσωπο για τον εαυτό σου και ένα πρόσωπο για όλους τους άλλους χάνεις την μπάλα και δε μπορείς να αναγνωρίσεις πια το αληθινό σου πρόσωπο, τότε αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς ούτε τον εαυτό σου ποιον θα εμπιστευτείς εν τελεί;

Η αλήθεια δε φέρνει τον πόνο, κάθε τι ψεύτικο είναι που πληγώνει ψεύτικες επιθυμίες, φόβους, ανθρώπινες σχέσεις. Η αλήθεια απελευθερώνει, αλλά ναι πρώτα θα σε τσαντίσει πολύ.
Δε θα γίνει καλύτερη η ζωή σου ούτε η ζωή μου ούτε η ζωή κανενός μας αν δεν αρχίσουμε να έχουμε ως θεμέλιο την αλήθεια, όχι μόνο να την λέμε αλλά και να την αναζητούμε να μην φυγοπονούμε να σηκώνουμε το βάρος των ευθυνών που μας αναλογεί και με αυτό να πορευόμαστε και να μαχόμαστε να το ξεπληρώσουμε, οποίο κι αν είναι αυτό.

Το ψέμα είναι φόβος και ο φόβος πίστεψε με είναι η πηγή όλων των κακών.
Δηλαδή τι θα μπορούσε να πάει στραβά αν απλά ξεστομίζαμε την αλήθεια; Σκέψου κάτι πιο επαναστατικό από το να αρχίσεις απλά να λες την αλήθεια μέσα σε μια εποχή παγκοσμίου ατελείωτου ψεύδους, πόσο θα βοηθούσε αυτή η μικροαλλαγή την ζωή σου και κατά συνεπεία την ζωή των συνανθρώπων σου και όλης την κοινωνίας!
Έχεις σκεφτεί ποτέ ποιοι είναι οι πιο καχύποπτοι άνθρωποι; Οι ψεύτες γιατί το ψέμα έχει και το τίμημα του ο ψεύτης δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν.
Ξέρω είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι κάποιος λέει την αλήθεια αν εσύ στην θέση του θα έλεγες ψέμματα. Αλλά δεν θα συνέβαινε αυτό αν έλεγες μόνο την αλήθεια.

Αν λοιπόν ο λαός, οι μάζες, οι πολίτες δεν αρχίσουν να διψούν για αλήθεια, οποίος τους προμηθεύσει με το πιο μεγάλο ψέμα γίνεται ο κυρίαρχος τους και οποίος πάει να διαλύσει αυτή την καλοφτιαγμένη ψευδαίσθηση γίνεται θύμα τους.
Θα προτιμούσα λοιπόν να βλέπω ανθρώπους να αμφισβητούν ακόμη και την αλήθεια παρά να δέχονται κάτι που της μοιάζει. Και αν τελικά η αλήθεια πάντα στο τέλος νικάει, γαμώτο είμαστε ακόμα στην αρχή.
Α, και μια πρακτική συμβουλή… Αν η κυβέρνηση, οποία και αν είναι αυτή, θέλει να μάθεις κάτι πιθανότατα σου λέει ψέμματα…

enfo.g