Ντεμέκ ανασχηματισμός

Ντεμέκ ανασχηματισμός

  • |

Ο ορισμός του ντεμέκ είναι ο σημερινός ανασχηματισμός. Τι ανασχηματίστηκε δηλαδή; Με τη σειρά να τα πάρουμε, ο Σκουρλέτης έφυγε από την Χαλκιδική και την Κοζάνη και πήγε στο Εσωτερικών, προϊστάμενος των μπάτσων δηλαδή για να τους αγριεύει.

Στην Ανάπτυξη μπήκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Levy κι έχει υφυπουργό τον dealer των ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) το πρώην στέλεχος του Συνασπισμού, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο Σταθάκης πήγε στην Ενέργεια για να μιλάει με τους Άραβες και τους άλλους πετρελαιάδες, που το ξέρει πως να μιλάει με τόσο μεγάλους λεφτάδες κι έχει και υφυπουργό για το Περιβάλλον τον σοφό Σωκράτη Φάμελλο του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Ο Παππάς κράτησε τις τηλεοπτικές συχνότητες, πήρε τα smartphone και τα tablet ενώ ο Καμμένος κράτησε τον Στρατό και τον Βίτσα.

Ο Φίλης έφυγε από την Παιδεία γιατί την απομάκρυνε από τον Θεό και τον Ιερώνυμο αλλά στη θέση του μπήκε βουλευτής-καθήγητης που προέρχεται από την ΑΚΟΑ, “53” δηλαδή. Για τον Ιερώνυμο φέρανε και τον ορθόδοξο-χριστιανό-παοκτσή-πρώην στέλεχος ΚΚΕ εσωτ., Κώστα Ζουράρι.

Στην Εργασίας ήρθε νέο πρόσωπο στο σχήμα αλλά που προϋπήρχε στο Υπουργείο και συμμετείχε στα των διαπραγματεύσεων, η βορειοελλαδίτισσα Έφη Αχτσιόγλου ενώ η Μαρία Αντουανέτα και το υπόλοιπο σχήμα παρέμειναν στις θέσεις των.

Στο Εξωτερικό έμειναν ο γίγαντας της γεωπολιτικής και (πρώην) σταλινικός Νίκος Κοτζιάς. ο Πόντιος υπουργός Γιάννης Αμανατίδης ενώ τας ευρωπαϊκάς υποθέσεις θα αναλάβει ο Κατρούγκαλος.

Τον Κοντονή τον είπανε ότι τα θέματα με τα οποία ασχολείται στον αθλητισμό (Δίκη της Δευτέρας, παράγκες, φακέλωμα με την κάρτα οπαδού κτλ) άπτονται της Δικαιοσύνης ενώ ο επίσης παοκτσής Τσακαλώτος (θα γίνει ασπρόμαυρη σιγά-σιγά η κυβέρνηση) και ο Χουλιαράκης θα έχουν και τη βοήθεια της Πηλιορείτισσας Κατερίνας Παπανάτσιου που γνωρίζει από συνεταιρισμούς.

Ξανθός και Πολάκης σταθερό δίδυμο στην Υγεία ενώ η Γεροβασίλη μεταφέρθηκε στη Διοικητική Μεταρρύθμιση αφού “κάηκε” ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος. Στη θέση της το αριστερό χέρι του πρωθυπουργού και με διαφορά πιο φωτογενής και τσεκουράτος από την προκάτοχο του, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στον Πολιτισμό η πρωταγωνίστρια της αρχαιοελληνικής τραγωδίας Λυδία Κονιόρδου σε έναν ρόλο πρόκληση γι’ αυτήν.

Υποδομαί-Μεταφοραί ο Σπίρτζης.

Η Μεταναστευτική Πολιτική παραμένει στον Μουζάλα, η Αγροτική Ανάπτυξη στον Αποστόλου ενώ η Έλενα Κουντουρά έχει το δικό της Υπουργείο, αυτό του Τουρισμού.

Ο μόνο Πασόκος που επέζησε είναι ο χαλκέντερος Παναγιώτης Κουρουπλής ο οποίος θα αρκεστεί στα ναυτιλιακά, στο να παρατηρεί του Κινέζους δηλαδή, στη θέση του Θοδωρή Δρίτσα. Κάθε λιμάνι και καημός, τι να πεις…

Παρά τω πρωθυπουργώ θα βρίσκεται το στέλεχος της αγοράς Δημήτρης Λιάκος ο οποίος είναι από τους βασικούς που συνέβαλαν στις διαπραγματεύσεις που έφεραν το Μνημόνιο και μάλιστα βοήθησε πολύ και στη συγγραφή του.

Στο Υπουργείο Επικρατείας εκτός από τον Τζανακόπουλο παραμένει ο Φλαμπουράρης, ο οποίος προφανώς δεν κάνει τίποτα και προστέθηκε και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Πολυκοσμία λες και η Επικράτεια έχει το μέγεθος της Βραζιλίας αλλά εντάξει.

Ούτε διεύρυνση έγινε είτε από ριζοσπαστική δεξιά (καραμανλικοί) είτε από ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία (παπανδρεϊκοί) είτε από ριζοσπαστική αριστερά (Κουβέλης), ούτε κάτι το φοβερό. Αλλαγές μέσα στην ενδεκάδα και στο σύστημα που λένε και στο ποδόσφαιρο. Λίγο νέο σε ηλικία αίμα προστέθηκε κι έφυγαν ο Φίλης, ο Παρασκευόπουλος και η Τζάκρ με τον Μπόλαρη.

Τώρα θα περιμένουμε να δούμε το έργο της καινούριας κυβέρνησης. Μη γελάτε είπαμε, δεν είναι αστείο.

Ο Σαλονικιός

alterthess.gr/