Κατρούγκαλος: Τα μνημόνια συνιστούσαν εισιτήριο εξόδου από την κοινωνική Ευρώπη

Κατρούγκαλος: Τα μνημόνια συνιστούσαν εισιτήριο εξόδου από την κοινωνική Ευρώπη

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι μνημόνια και οι πολιτικές ακραίας λιτότητας συνιστούσαν ένα εισιτήριο εξόδου της χώρας από την κοινωνική Ευρώπη, ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει να την επιστρέψει στην κοινωνική Ευρώπη

Μιλώντας στην Ευρω-αραβική Σύνοδο, ο Γ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι τα μνημόνια και οι πολιτικές ακραίας λιτότητας συνιστούσαν ένα εισιτήριο εξόδου της χώρας από την κοινωνική Ευρώπη, κάτι που προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση.

«Και στην πρώτη και στη δεύτερη αξιολόγηση, ειδικά, σήμερα, ενόψει των εργασιακών, επιδιώκουμε να επιστρέψουμε την Ελλάδα στην κοινωνική Ευρώπη, για να μπορεί πράγματι μία κοινωνική Ελλάδα σε μία κοινωνική Ευρώπη να διαδραματίσει τον προοδευτικό ειρηνοποιό ρόλο της προώθησης της ευημερίας και της συνεργασίας ανάμεσα στις ευρωπαϊκές και στις αραβικές χώρες».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αναγκαίες γεωπολιτικές συνέργειες, στον τομέα της πολιτικής. «Η Ελλάδα και, ειδικά, η ελληνική διασπορά είχε πάντα σημαντική παρουσία στον αραβικό κόσμο. Όχι μόνο δεν υπάρχει κάποιου είδους πολέμου των πολιτισμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις αραβικές χώρες, αλλά ανέκαθεν η Ελλάδα αποτελούσε γέφυρα συνεννόησης και πολιτισμού. Μπορούμε να είμαστε γέφυρα για τα σημαντικά, για τις αναγκαίες γεωπολιτικές συνέργειες, στον τομέα της πολιτικής, όπως είναι τα θέματα της τρομοκρατίας, της μετανάστευσης, ακριβώς γιατί μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Αυτή ήταν ανέκαθεν η συνεισφορά του ελληνικού πολιτισμού ως μεσολαβητή ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή».

thepressproject.g