Δ. Στρατούλης: Οι φτωχοποιημένοι συνταξιούχοι δεν ξεγελιούνται από το «κοινωνικό μέρισμα»-κοροϊδία

Δ. Στρατούλης: Οι φτωχοποιημένοι συνταξιούχοι δεν ξεγελιούνται από το «κοινωνικό μέρισμα»-κοροϊδία

  • |

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη μέλους της ΠΓ της ΛΑΕ για την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Οι φτωχοποιημένοι συνταξιούχοι δεν ξεγελιούνται από το «κοινωνικό μέρισμα»-κοροϊδία

Η ΛΑΕ στηρίζει την Πανελλαδική συγκέντρωσή τους στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία συλλόγων συνταξιούχων. Μετά την συνάντηση έκανε την εξής δήλωση :

«Το “κοινωνικό μέρισμα”, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι στην ουσία ψίχουλα ελεημοσύνης σε σχέση με την μνημονιακή λεηλασία των συνάξεών τους από τα δύο μνημόνια που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε σχέση με αυτή που συντελείται με βάση το τρίτο μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και η οποία θα φτάσει μέχρι το 2019 στα 8,2 δισ ευρώ. Επίσης, αυτές οι εξαγγελίες αφορούν ένα μόνο μέρος των συνταξιούχων και κυρίως ένα πολύ μικρό μέρος από τα 6,3 εκατομμύρια φτωχούς, που οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές εδώ και 7 περίπου χρόνια.

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν έχει καμία σχέση με την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 για χορήγηση 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, που δε θα δίνονταν μόνο μία φορά και εφάπαξ, αλλά για κάθε χρόνο και την οποία έτσι κι αλλιώς ακύρωσε με την υπογραφή του 3ου μνημονίου.

Η εξαγγελία αυτή για όσους χαμηλοσυνταξιούχους οι μνημονιακές πολιτικές και της σημερινής κυβέρνησης έστειλαν στην φτώχια, την περίοδο μάλιστα που καταργείτε το ΕΚΑΣ και έχουν σφαγιαστεί οι επικουρικές συντάξεις, έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση της ανοχής των ίδιων και όλου του λαού για τη συνέχιση των μνημονίων, και κυρίως του 4ου που τώρα προετοιμάζεται και θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερους φτωχούς τα επόμενα χρόνια.

Οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους δεν βολεύονται και δεν ξεγελιόνται με πολιτικές φιλανθρωπίας. Αγωνίζονται για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών πολιτικών, και κατά συνέπεια για την αντιμνημονιακή ανατροπή, που θα βάλει τέλος στις πολιτικές της λιτότητας, της φτωχοποίησης και της ταπεινωτικής εξάρτησης και υποτέλειας.

Η ΛΑΕ στηρίζει την αγωνιστική κινητοποίηση των συνταξιούχων, ως πρώτη απάντηση τους στις εξαγγελίες-κοροϊδία του πρωθυπουργού, με πανελλαδική τους συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 5 το απόγευμα και την πορεία τους προς το μέγαρο Μαξίμου.»