η πολιτεία, θα πρέπει να προβληματιστούν για τα αίτια που τροφοδότησαν με τυφλό εθνικισμό τους νεοσύλλεκτους

η πολιτεία, θα πρέπει να προβληματιστούν για τα αίτια που τροφοδότησαν με τυφλό εθνικισμό τους νεοσύλλεκτους

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέλος της Λαίκής Ενότητας, Κώστας Ήσυχος, αναφέρθηκε στο περιστατικό με τους νεοσύλλεκτους που έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με άκρως εθνικιστικό και απαράδεκτο περιεχόμενο.
Ο κ. Ήσυχος εκφράζει τον προβληματισμό του για την 5ους φυλάκιση των νεαρών νεοσυλλέκτων. Τονίζει πως τόσο η ηγεσία του Στρατού όσο και η ίδια η πολιτεία πρέπει να προβληματιστούν για τα αίτια που τροφοδότησαν με τυφλό εθνικισμό τους νεαρούς.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ήσυχου:

Με προβληματισμό και αρνητικές σκέψης δέχομαι το ενδεχόμενο 5ετούς φυλάκισης των νεαρών νεοσύλλεκτων που έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με άκρως εθνικιστικό και απαράδεκτο περιεχόμενο.
Εκτιμώ τόσο η ηγεσία του Στρατού όσο και η ίδια η πολιτεία, θα πρέπει να προβληματιστούν για τα αίτια που τροφοδότησαν με τυφλό εθνικισμό τους συγκεκριμένους νεαρούς και όχι μόνο.
Η Παιδεία, ο πολιτισμός, η ιστορική αντικειμενικότητα, η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς και η αντιφασιστική διαπαιδαγώγηση αποτελούν βασικά στοιχεία και ανάγκες για τη σημερινή νεολαία που πέφτει στο δίχτυ ακροδεξιών και εθνικιστικών εξάρσεων.
Δεύτερες και τρίτες σκέψεις επιβάλλουν αυτή τη στιγμή να δούμε πιο ψύχραιμα, ένα αρνητικό φαινόμενο, που δεν πρέπει να γενικευτεί.

newreport.gr