Ποιος είδε τη διαπλοκή και δεν τη… θυμήθηκε!

Ποιος είδε τη διαπλοκή και δεν τη… θυμήθηκε!

Αντα Ψαρρά
Στο «συμβόλαιο αλήθειας με τον λαό» του Κυριάκου Μητσοτάκη τελικά δεν περιλαμβάνεται η πάταξη της διαπλοκής δεδομένου ότι σύμφωνα και με την ανακοίνωση τόσο της Ν.Δ. όσο και του Μάκη Βορίδη που συμμετείχε στην εξεταστική επιτροπή: «Το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής, τραπεζιτών – πολιτικών – μιντιαρχών δεν αποδείχτηκε».

Προφανώς τα εκατοντάδες εκατομμύρια «κόκκινων» δανείων των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) και των περισσότερων από ένα δισ. ευρώ των ΜΜΕ με τις συνεχώς ανακεφαλαιοποιούμενες τράπεζες να τα παρέχουν και να δίνουν κι από πάνω εκατοντάδες εκατομμύρια σε διαφημιστικά πακέτα ήταν μαγική εικόνα που κατασκεύασε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., το ΚΚΕ, το Ποτάμι και κάποια ελάχιστα «κατευθυνόμενα» έντυπα που είχαν αυτές τις εμμονές.

Μάλιστα οι σχετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών όπως και ο νόμος για τον βασικό μέτοχο ήταν όλα τυχαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το καλό της πλουραλιστικής ενημέρωσης. Τέλος, το 40σέλιδο σκεπτικό του ΣτΕ με αφορμή την προσφυγή για τον νόμο Παππά προφανώς για τη διαχρονική παρανομία των καναλιών είναι σκέτη φλυαρία. Ακόμα και η ΕΣΗΕΑ ξέχασε να σχολιάσει το πόρισμα για τη διαπλοκή και το σκεπτικό του ΣτΕ, ούσα προφανώς απασχολημένη με την προσπάθεια υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου που σήμερα ειδικά κινδυνεύει.

Επί δεκαετίες οι πολίτες άκουγαν για διαπλοκή αλλά διαπλοκή δεν έβλεπαν, τα δύο κόμματα την εντόπιζαν μόλις περνούσαν εναλλάξ στην αντιπολίτευση μέχρι τη στιγμή που συγκυβέρνησαν, οπότε και όλα κρίθηκαν καλώς καμωμένα με τη βοήθεια και των εθνικών δημοσκόπων. Ούτε διαπλοκή ούτε τρίγωνα διαπλοκής ούτε επιλεκτικά «μισθωμένοι» δημοσιογράφοι και ΜΜΕ. Ολα αυτά ήταν κατασκευές κακόβουλων πολιτικών, μοχθηρών ΜΜΕ και των ακόμα χειρότερων πρώην διοικήσεων της ΕΣΗΕΑ.

Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν αποκαλύπτει πολιτικούς και ΜΜΕ που για άγνωστους λόγους τροφοδότησαν την… παραπλανητική αυτή ιστορία περί δήθεν διαπλοκής, ενώ σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στην «απειλή» της ελευθερίας του Τύπου.

Εφόσον μάλιστα ο αρχηγός της Ν.Δ. συντάσσει τώρα το συμβόλαιο αλήθειας με τον λαό, υπερασπιζόμενος και συγκεκριμένα ΜΜΕ που κρίνει ότι στοχοποιούνται, ίσως μια μικρή αναδρομή να του φρεσκάρει τη μνήμη.