Ο Κατρούγκαλος στα «βήματα» Φίλη ζητά συνεργασία με ΠΑΣΟΚ -Απάντηση Καμμένου

Ο Κατρούγκαλος στα «βήματα» Φίλη ζητά συνεργασία με ΠΑΣΟΚ -Απάντηση Καμμένου

Υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ υπό προϋποθέσεις, τάχθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος, μπαίνοντας στο «μπλο» των υποστηρικτών του πολιτικού ανοίγματος που εγκαινιάσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος με δημόσιες τοποθετήσεις του ζήτησε την προγραμματική σύγκλιση με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Αν θα υπάρξει συνεργασία «εξαρτάται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη» δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια αξιόπιστη συμμαχική δύναμη» και κατέληξε: «Αν απομονωθούν εκείνες οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που αλληθωρίζουν προς τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, γιατί να μην υπάρξει και στην Ελλάδα μια αντίστοιχη συμμαχία;».

Την ίδια στιγμή που κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απλώνουν χέρι φιλίας στην κ. Γεννηματά, ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του στον «ΑΝΤ1» υποβάθμισε το θέμα με τις απόψεις που εκφράζει ο Νίκος Φίλης καθώς σε ερώτηση αν το έχει συζητήσει με τον Αλεξη Τσίπρα, απάντησε: «Έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό, από τον Φίλη».

Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ως ΑΝΕΛ «θα μπλοκάρουμε όποιον κύριο Φίλη ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας».

Υπενθυμίζουμε ότι χτες ο Νίκος Φίλης άφησε αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου, δηλώνοντας πως στη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, για να δώσει 3,5 δισ. ευρώ για την προμήθεια αεροσκαφών «F-35», πρέπει να γίνει δημόσια διαβούλευση.