Πως και δεν χαριεντίζονται ακόμα με τον Γιάννη Πρετεντέρη;

Πως και δεν χαριεντίζονται ακόμα με τον Γιάννη Πρετεντέρη;

  • |

Η ανέλιξη, η διολίσθηση δηλαδή της Αριστεράς για να είμαστε πιο ακριβείς, προς τα πολυτελή σαλόνια. Από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Όλγα Γεροβασίλη. Πιο ενδεικτική μετάλλαξη μίας κυβέρνησης δεν θα μπορούσαμε να βρούμε.

Ήταν δύο-τρεις μήνες υπουργός ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης όταν συναντηθήκαμε σε ένα «φτωχό», λογοτεχνικό καφέ μπαρ, στα Ιλίσια. Ήρθε εκεί με την παρέα του ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήσυχα και σεμνά. Ήμασταν ακόμα στην εποχή που ο κ. Κατρούγκαλος ξήλωνε την ασφάλεια από το υπουργείο του, αν χρειαζόμαστε σεκιούριτι για να κυκλοφορήσουμε τότε κάτι δεν θα κάνουμε καλά, έλεγε. Ήταν η εποχή που ο κ. Τσίπρας προσκυνούσε στην Καισαριανή.

Άλλαξαν πολλά από τότε. Και δεν είναι μόνο η άρνηση του Γαβριήλ να συμμετάσχει πλέον σε αυτή την παρωδία της Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας «καθαρίζει» νησιά από πρόσφυγες πριν τα επισκεφθεί. Και η Όλγα Γεροβασίλη, η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, συντρώγει στην ταράτσα του «Μεγάλη Βρετάνια» με την Όλγα Τρέμη, την κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου στο οποίο αρνήθηκε την πρόταση για συνέντευξη ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επειδή το θεωρούσε διαπλεκόμενο. Πως δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού για ένα κοκτέιλ και με τον Γιάννη Πρετεντέρη, πραγματικά μου κάνει εντύπωση. Πρόβλεψη: σύντομα θα δούμε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στην «Ανατροπή».

Αλλά για σταθείτε, τι σόι κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι αυτή; Ο πρωθυπουργός τρώει με τον αρχιεπίσκοπο και εξαιρεί την εκκλησία απ΄όλα, ακόμα και από τα capital controls. Μία υπουργός παίρνει το δείπνο της με μία δημοσιογράφο που το όνομά της ήταν, για τον ΣΥΡΙΖΑ, συνώνυμο της διαπλοκής. Και, τέλος, ένας άλλος υπουργός ξεχνάει να δηλώσει ένα εκατομμύριο και σφυρίζει αδιάφορα παραμένοντας ανερυθρίαστα στη θέση του. Πόσο αριστερά είναι όλα ετούτα, αλήθεια;

Να ενημερώσουμε τουλάχιστον την κυρία Γεροβασίλη πως το Μεγάλη Βρετάνια διαθέτει και είσοδο από πίσω. Οπότε να μην ανησυχεί αν θα γίνεται διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Δεν θα στερηθεί το δείπνο της. Θα βγει, συγγνώμη θα μπει ήθελα να πω, από την πίσω πόρτα