Θ. Θεοχαρόπουλος στη «Νέα Σελίδα»: Οι αναφορές για μεθοδεύσεις είναι βάσιμες

Θ. Θεοχαρόπουλος στη «Νέα Σελίδα»: Οι αναφορές για μεθοδεύσεις είναι βάσιμες

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΊΔΑ υποστηρίζει ότι στην υπόθεση Novartis «οι αναφορές για μεθοδεύσεις είναι βάσιμες» και πως «δεν μπορεί να παραβλέπει κανείς πως ανασύρεται τώρα που η κυβέρνηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση από τα συλλαλητήρια». Παράλληλα κατηγορεί την ΝΔ επειδή, όπως επισημαίνει, «το 2007-2009 ο συγκυβερνήτης, κ. Καμμένος, ήταν υπουργός της ΝΔ και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλος, αρχηγός της ΕΥΠ». «Θέση μου είναι όλα στο φως, με τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες».

«Από τη μια ο εθνολαϊκισμός κι από την άλλη η σκανδαλολογία κρατούν τη χώρα στο παρελθόν. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για το κλίμα που καλλιεργεί στην κοινωνία; Δεν παίζει επικίνδυνα με τους θεσμούς, παραβιάζοντας την αρχή της διάκρισης των εξουσιών; Ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, η χώρα βυθίζεται στον βούρκο, με κίνδυνο στο τέλος αυτός να καταπιεί όλο το πολιτικό σύστημα. Σήμερα ο τόπος χρειάζεται εθνική συνεννόηση, όχι τεχνητή πόλωση και διχασμό», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ περιόρισε άμεσα και δραστικά την φαρμακευτική δαπάνη, από 5,1 σε 2,8 δις ευρώ ενώ δηλώνει πως «αν υπάρχει εμπλοκή με χρηματισμό προσώπων, αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις».

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφέρει ότι «το Κίνημα Αλλαγής τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για λύση κοινά αποδεκτή, με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν τον αλυτρωτισμό» προσθέτοντας ότι «με το θυμικό δεν ασκείται εξωτερική πολιτική. Ούτε με τον εθνικολαϊκισμό και την πατριδοκαπηλία. Και επιμένω στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης και τη χάραξη εθνικής στρατηγικής. Πρόκειται για υπεύθυνη στάση μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και ετεροπροσδιορισμούς. Με αυτά τα κριτήρια θα καθορίσει τη στάση της η ΔΗΜΑΡ και το Κίνημα Αλλαγής, όταν και εάν έλθει συμφωνία για συζήτηση στη Βουλή».

Στη περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις το επιβάλλουν και οι πολίτες φέρουν το νέο προοδευτικό φορέα μέσα στις τρεις πρώτες δυνάμεις, και λάβει διερευνητική εντολή, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπογραμμίζει ότι « οφείλουμε να καταθέσουμε και να διαπραγματευθούμε με όλα τα δημοκρατικά φιλοευρωπαϊκά κόμματα την δική μας προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.»

Ακόμη τονίζει ότι η είναι πολύ σημαντική η επιτυχία της ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα και το εγχείρημα είναι « υπόθεση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού και του ΚΙΔΗΣΟ, και πολλών κινήσεων της κεντροαριστεράς και κυρίως των 212.000 πολιτών που προσήλθαν στην εκλογή επικεφαλής για να γίνουν συνιδρυτές ενός νέου ενιαίου φορέα, μίας ισχυρής προοδευτικής παράταξης, με το βλέμμα στο παρόν και στο μέλλον. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Τα πράγματα προχωρούν επιταχυνόμενα, σε ένα περίπου μήνα θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. Στην ιστορία η ρήξη και η συνέχεια, το παλιό και το καινούργιο, συνυπάρχουν, μέχρι να επικρατήσει οριστικά το καινούργιο».

.amna.gr