Ορφανή από λέξεις…

Ορφανή από λέξεις…

Ψάχνω λέξεις να βρω. Για το παιδί του πολέμου να σου πω. Που κείτεται νεκρό. Το ΄δες; Το έδειξαν οι ειδήσεις των οκτώ. Ψάχνω λέξεις να βρω. Για κείνο το αδέσποτο μικρό το χωρίς πατρίδα και Θεό που με κοίταξε στα μάτια να σου πω. Που κείτεται νεκρό. Το ΄δες; Το έδειξαν οι ειδήσεις των οκτώ. Ψάχνω λέξεις να βρω. Για κείνο το αδέσποτο μικρό το χωρίς πατρίδα και Θεό που με κοίταξε στα μάτια να σου πω.

Γιάννα Κουκά

Ψάχνω κι όλο ψάχνω. Λέξεις να βρω. Ψάχνω, ψάχνω, ψάχνω. Φοβάμαι. Φοβάμαι… Φοβάμαι.. .λέξεις… λέξεις… λέξεις… ελάτε λέξεις. Πού είστε λέξεις; Φοβάμαι… Μήπως άλλες λέξεις δεν βρω να σου πω. Και ψάχνω, ψάχνω. Λέξεις να βρω για να σου πω.

Μα δεν ξέρω άλλες να βρω. Γραμματιζούμενη δεν είμαι. Ούτε και ποιήτρια υπάρχω, ωραία να στα πω και να σ’ αγγίξω. Κι είναι που πρέπει να τις βρω, πρέπει οπωσδήποτε τις λέξεις μου να βρω, γιατί κάποιος είπε, πάλι στις ειδήσεις των οκτώ είπε, πως αφαίρεσαν όλα τ’ απαραίτητα ιατρικά υλικά από την οχηματοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ανατολική Γούτα της Συρίας. Κι είπε πως τις γάζες αφαίρεσαν. Και τα σετ με τα χειρουργικά εργαλεία αφαίρεσαν. Και τις ινσουλίνες αφαίρεσαν.

Κι είναι που η αιμορραγία χωρίς γάζες δεν θα σταματήσει. Κι είναι που ο διαβητικός χωρίς ινσουλίνη θα πεθάνει. Κι άλλο δεν έχω, να μένω εδώ, βουβή και μόνη.

Ορφανή από λέξεις, γράμματα και ποιήματα, έρημη. Κι είναι που σου ζητώ εσένα, άνθρωπε των γραμμάτων, άνθρωπε αγράμματε, άνθρωπε απλέ, άνθρωπε, τις λέξεις σου να βρεις και να μιλήσεις για εκείνο το μικρό που κείτεται νεκρό. Αυτό που είδες στις ειδήσεις των οκτώ…

Μίλα. Φοβάμαι, όταν ένα αδέσποτο μικρό, κείτεται νεκρό. Κι είναι που κι αυτό θα φοβήθηκε όταν άλλες λέξεις δεν βρήκα να πω…

artinews.gr