Αναμφισβήτητα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δίκη που θα γίνει την Πέμπτη στο μονομελές δικαστήριο του Αιγίου, με κατηγορούμενο τον δεσπότη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.

Αν δεν κάνουμε λάθος είναι η πρώτη φορά που κάθεται στο σκαμνί δικαστηρίου αρχιρασοφόρος για να δικαστεί εξ’ αιτίας μισαλόδοξου και ρατσιστικού κηρύγματος

Η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά από μήνυση που κατέθεσαν 9 ομοφυλόφιλοι όταν ο «άγιος» Καλαβρύτων δημοσίευσε στο μπλοκ του ένα κείμενο που ξεχείλιζε από «χριστιανική αγάπη» και απευθυνόταν σε  όσους/ες «τόλμησαν» να υποστηρίξουν το σύμφωνο συμβίωσης και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.Θα αναφερθούμε αναλυτικότερα σ’ αυτό στην συνέχεια αφού σημειώσουμε ότι ο Αμβρόσιος καλείται να δικαστεί  με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, αφού «με πρόθεση μέσω διαδικτύου … προέτρεψε σε πράξεις ή ενέργειες, που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, και βία κατά ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων ….».
Να σημειώσουμε ότι το ίδιο άρθρο του Π.Κ αναφέρει ότι «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Θα παρουσιάσει δηλαδή πολύ ενδιαφέρον αν υπάρξει δικαστήριο το οποίο θα δικάσει τον δεσπότη.

Και για να επανέλθουμε από εκεί που ξεκινήσαμε πάρτε μια γεύση από το χριστιανικό κήρυγμα του «εκπροσώπου του θεού».

Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! …

Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!…

Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! .. Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! 


Και για να μην αδικήσουμε τον «άγιο» Καλαβρύτων να συμπληρώσουμε ότι απλώς εκτελεί τα χριστιανικά του καθήκοντα. Να εκφράζει τέτοιες απόψεις «το επιβάλλει ο Νόμος του Θεού» μας λέει. Και για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του συμπληρώνει:  Ο Απόστολος Παύλος, γράφει πρός τούς κατοίκους της Εφέσου:
«Και μη συγκοινωνείτε τοις έργοις τοις ακάρποις του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε. Τα γάρ κρυφή γινόμενα υπ’ αυτών αισχρόν εστιν και λέγειν»(Εφεσ. 5, 11-12).

Και αφού «καθάρισε» «θεϊκά» με τους ομοφυλόφιλους και όσους αποδέχονται τα αυτονόητα αιτήματα τους, εμείς θα του συνιστούσαμε να .. μην αφήσει την δουλειά στην μέση. Στο ίδιο κείμενο του ο Απόστολος Παύλος καθορίζει και την συμπεριφορά των γυναικών: «Αί γυναίκες τοις ίδιοις άνδράσιν υποτάσσεσθαι, ως τω Κυρίω, ότι ο ανήρ έστί κεφαλή της γυναικός, ως ο Χριστός κεφαλή της εκκλησίας, και αυτός έστί σωτήρ του σώματος, αλλ’ ώσπερ η εκκλησία υποτάσσεται τω Χριστώ, ούτως και αι γυναίκες τοις ίδιοις άνδρασιν εν παντί» (Επιστολή Παύλου, Προς Εφέσιους, ε’ 22-44).

Μισαλόδοξα και ρατσιστικά τροπάρια του δεσπότη Αμβρόσιου

Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο μπλοκ μας για τον δεσπότη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Πρώην χωροφύλακας, γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή και νυν ρασοφόρος – επιχειρηματίας, χαϊδεμένο παιδί της χούντας, σημερινός θαυμαστής της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου. Τώρα που δεν χειρίζεται τον βούρδουλα της εξουσίας, όπως στο παρελθόν, αρκείται να μας βομβαρδίζει συνέχεια με μισαλλόδοξα και ρατσιστικά παραληρήματα.

Στο τελευταίο του … χριστιανικό τροπάρι, ανάμεσα στα άλλα που μας ψάλει από τον άμβωνα της ανοησίας, κάνει κάνει και «θεόπνευστη» διατριβή για την αναπηρία του Γερμανού υπουργού ΥΠΟΙΚ, Σόιμπλε. Με κείμενο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, τον χαρακτηρίζει «κομπλεξικό» που «η έκφραση του προσώπου του φανερώνει όλο το μίσος, που τρέφει εναντίον όλων, όσοι κατά καλή τους τύχη δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους!».

Αντίληψη ποιο μαύρη και από τα ράσα του που έμμεσα στιγματίζει χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κάποιο είδος αναπηρίας.

/liberationpolular.wordpress.com/