Παράταση λιτότητας στο .. άπειρο – Ένας νέος μηχανισμός εποπτείας ξεκινάει μετά την «νέα συμφωνία»

Παράταση λιτότητας στο .. άπειρο – Ένας νέος μηχανισμός εποπτείας ξεκινάει μετά την «νέα συμφωνία»

Αν τα λόγια έλεγαν πάντα την αλήθεια, ποτέ δεν θα μπαίναμε σε αυτό το μακρύ κατασκότεινο και γεμάτο κινδύνους τούνελ. Και από ότι φαίνεται η πρακτική που τα λόγια περιγράφουν το μαύρο σαν άσπρο.. ή «το κρέας σαν ψάρι» συνεχίζεται.
Θριαμβευτικές οι ανακοινώσεις από όλους όσους μετείχαν στο Eurogroup. Αποθέωση για τις πρακτικές που επιβλήθηκαν πάνω στην Ελληνική οικονομία. Νέες υποσχέσεις, περιγραφές μιας νέας εικονικής πραγματικότητας, που όπως δεν υπήρξε στο παρελθόν, δεν θα υπάρξει και στο μέλλον.
 Τυπικά μας ενημέρωσαν ότι δεν θα ασχοληθεί  ξανά με εμάς το Eurogroup, μιας και το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Το χρέος του 120% επι του ΑΕΠ που έπνιγε την Ελληνική οικονομία, τώρα που έγινε 180% επί του ΑΕΠ .. είναι επιτέλους βιώσιμο.
Κάπου εκεί μακριά .. το μέλλον έχει αρχίσει ήδη να ξεκαρδίζεται στα γέλια.
Κάπου εδώ κοντά, οι εμπνευστές, οι εντολείς και οι εντολοδόχοι αυτής της κακοστημένης παράτασης θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που δημιούργησαν, έθρεψαν, θεμελίωσαν.

 Για γέλια και για κλάματα

Μια δεκαετής διεύρυνση -διευκόλυνση, ένας stand-by νέος δανειακός μηχανισμός στήριξης, περιγράφουν την νέα «σωτηρία» της Ελληικής οικονομίας. Περιγράφουν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας για «μείωση του χρέους». Το χρέος δεν μειώθηκε, διευρύνθηκε χρονικά ο χρόνος αποπληρωμής του, και παραμένει μια θηλιά περασμένη στο λαιμό μας.
Ταυτόχρονα θα συνεχιστούν οι απορυθμίσεις-«μεταρρυθμίσεις», που θα μεταφέρουν τη διαχείριση του πλούτου από τον έλεγχο του Δημοσίου, στο βαθύ «ιδιωτικό» αντικοινωνικό παρακράτος.

 Και αυτοί … πανηγυρίζουν για τα νέα δεινά..

Το κλίμα μετά τη συνεδρίαση; πανηγυρικό … δείτε τις δηλώσεις

Η συμφωνία ανοίγει δρόμο για επιτυχή ολοκλήρωση προ/τος & ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα.Θα αγωνίζομαι πάντα για να είναι η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης.Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τη δύναμη& ευρωπ.δέσμευσή του.Οι προσπάθειές του δεν ήταν μάταιες

Τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου στην Ελλάδα σε αυτή την ιστορική στιγμή! Η αποψινή συμφωνία ανοίγει το δρόμο για επιτυχή ολοκλήρωση προγ/τος. Για να αξιοποιήσει η Ελλάδα τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε για να επιτύχει ισχυρή & βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των ανθρώπων της!

.: Η αποψινή συμφωνία επιτυγχάνει αυτό που ζητούσαμε: ένα αξιόπιστο, εμπροσθοβαρές σύνολο μέτρων που θα ελαφρύνει σημαντικά το χρέος της Ελλάδας, θα επιτρέψει στη χώρα να σταθεί στα πόδια της & θα καθησυχάσει όλους τους εταίρους & επενδυτές. 🇬🇷🇪🇺

.: H Eλλάδα εξέρχεται από το τελικό πρόγραμμα στήριξης. Το συμφώνησε σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της πρόσβασης στις αγορές

Για την Ελλάδα, ολοκληρώνονται οκτώ χρόνια προσπαθειών και θυσίών και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Για την €ζώνη, η ολοκλήρωση του προγράμματος θέτει ένα συμβολικό τέλος σε μια υπαρξιακή κρίση για το ενιαίο μας νόμισμα, μια κρίση της οποίας επιβίωσε. 🇬🇷🇪🇺

.: Η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ, απόψε. Φτάσαμε επιτέλους στο τέλος της διαδρομής που υπήρξε τόσο μεγάλη και τόσο δύσκολη. Είναι μια ιστορική στιγμή. 🇬🇷🇪🇺

  1. Δήλωση του για την Ελλάδα | on

    Χρήστες  και 4 ακόμα

Οι νέοι όροι με τη δική τους γλώσσα

Η συμφωνία προβλέπει το ύψος της τελικής δόσης των δανείων για την Ελλάδα στα 15 δισ. ευρώ την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF (2ο μνημόνιο) κατά 10 χρόνια καθώς και 10 χρόνια περίοδος χάριτος.

Παράλληλα όμως, στη «μεταμνημονιακή» περίοδο η Ελλάδα δεσμεύεται να διατηρήσει και να συνεχίζει τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, ενώ μάλιστα, οι αξιολογήσεις από την τρόικα θα συνεχιστούν.
Οι έλεγχοι της οικονομικής πορείας της χώρας θα είναι τριμηνιαίοι, ενώ με τη συμπλήρωσή τους η Ελλάδα θα λαμβάνει ανά εξάμηνο, μέχρι το 2022, 600 εκατ. από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων SMP και ANFA που κρατάει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από το 2012. Οι πληρωμές θα γίνονται με την προϋπόθεση της τήρησης από την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων, παλιών και νέων.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά, παραμένει η δέσμευση της χώρας για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 (που αναμένεται να μειωθούν στο 2,2% για την περίοδο 2023-2060).

Τα παραπάνω, που επιβεβαιώθηκαν και στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρονται στο έγγραφο που σύμφωνα με το Reuters περιγράφεται η «Ενισχυμένη Εποπτεία» στην οποία θα υπόκειται η Ελλάδα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στις 20 Αυγούστου, αναφέρει ότι η Αθήνα πρέπει να δεσμευθεί για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% έως το 2022, καθώς και ότι δεν θα συγκεντρώνει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Θα πρέπει επίσης να δεσμευθεί σε δράσεις σε έξι τομείς: στον δημοσιονομικό, στον τομέα κοινωνικής πολιτικής, χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αγοράς εργασίας και προϊόντων, ιδιωτικοποιήσεων και εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης.

Εάν η αξιολόγηση, που θα πραγματοποιείται κάθε τρεις μήνες από την τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ, και ΔΝΤ) είναι θετική, η Ελλάδα θα λαμβάνει 1,2 δισ. ευρώ ετησίως ή 600 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, ανά εξάμηνο. Τα χρήματα που θα λαμβάνει η Ελλάδα θα προέρχονται από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που συνεχίζει να κρατά η ΕΚΤ,  – καταχρηστικά – βάσει του 2ου μνημονίου, καταλήγει το δημοσίευμα.

Για μία «ιστορική αλλά και ευτυχισμένη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη» έκανε λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, που πρόσθεσεότι το Grexit ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν. Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση επιτεύχθηκε επειδή η Ελλάδα έδειξε υπευθυνότητα και η ευρωζώνη αλληλεγγύη. Αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού λέγοντας όμως ότι ήταν αναγκαίες.  – για ποιους ήταν αναγκαίες δεν το είπε αλλά το φανταζόμαστε -.

Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα αλλά ενισχυμένη συνεργασία –  .. ωραία παίζουμε με τις λέξεις, αλλά η Ελλάδα μπαίνει σε νέο αυστηρότατο πρόγραμμα παρακολούθησης και επιβολής λιτότητας  ..– η οποία προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία

.Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε και αυτός ότι πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη. Ο Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν η ευρωζώνη έζησε κρίσιμες στιγμές και χαιρέτισε την αλληλεγγύη – .. αυτό που ζήσαμε οκτώ χρόνια,,, δεν ξέρω αν το καταλάβατε .. αλλά ήταν αλληλεγγύη … – των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους ο Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι θα υπάρξουν επιμηκύνσεις των ωριμάνσεων των δανείων. 

«Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα. Θα αγωνίζομαι πάντα για να βρίσκεται η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την ανθεκτικότητα και την ευρωπαϊκή προσήλωση του. Οι προσπάθειές τους δεν ήταν μάταιες», έγραψε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ θυμίζοντας με τη δήλωσή του και λίγο .. νεκρολογία …

Τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μετά τη σημερινή απόφαση του Eurogroup επισημαίνει με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ολόκληρη η δήλωση του Μ. Ντράγκι:

«Χαιρετίζουμε την ολοκλήρωση από την Ελλάδα των προαπαιτούμενων. Αυτό ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESΜ. Πιστεύουμε ότι η υιοθέτηση του πακέτου των μέτρων για το χρέος που συμφωνήθηκε από το Eurogroup θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα. Η παραμονή της Ελλάδας στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της συμπαγούς δημοσιονομικής πολιτικής είναι κλειδί. Χαιρετίζουμε την ετοιμότητα του Eurogroup να εξετάσει περαιτέρω μέτρα για το χρέος σε μακροπρόθεσμο επίπεδο σε περίπτωση αρνητικών οικονομικών εξελίξεων» . Όχι τίποτα άλλο .. μην πείτε μετά ότι δεν μας είχαν προειδοποιήσει.. γιατί με αυτές τις υποχρεώσεις που επέβαλλαν, στο πολύ σύντομο μέλλον, αυτή η «.. περίπτωση αρνητικών οικονομιών εξελίξεων » θα έρθει, και τότε αυτό που λέει η ανακοίνωση Ντράγκι θα γίνει .. πράξη …
/kinisienergoipolites.blogspot.com