Η «ρωσική ρουλέτα» ειναι ενα επικίνδυνο παιχνίδι που συμβαδίζει με τον πολιτικό οπορτουνισμό

Η «ρωσική ρουλέτα» ειναι ενα επικίνδυνο παιχνίδι που συμβαδίζει με τον πολιτικό οπορτουνισμό

Ενας απο τους γνωστούς ενορχηστρωτές του πραξικοπήματος της Πλατείας Μαϊνταν στην Ουκρανία ειναι ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο κυριος Τζέφρι Παιατ ειναι ενας εξαιρετικα δράστηριος «τοποτηρητής» των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ελλάδα ´αλλα και την ευρύτερη περιοχη μας, ενω αρκετα συχνά συχγαιρει δημόσια την Ελληνική κυβερνηση που εχει μετατρέψει την Ελλάδα σε « πυλώνα σταθερότητας στην περιοχη » . Ο ιδιος αμερικανός πρέσβης βρισκεται συχνά συχνά στο Πενταγωνο σε συσκέψεις της στρατιωτικής ηγεσίας, με δημάρχους και περιφερειάρχες, με επιχειρηματιες , με εκκλησιαστικούς παράγοντες, με διπλωμάτες , με καναλάρχες , κ.λπ.

Κώστας Ήσυχος

Ολες αυτες οι δραστηριότητες για την σημερινή κυβερνηση ειναι βέβαια « απολυτα συμβατές με την διπλωματική του αποστολή!……..». Το τελευταίο φύλλο συκης εχει αφαιρεθεί απο περίφημη « πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικη» .

Η σημερινή βαθύτατη ευρωατλαντική εξάρτηση της χώρας μας θυμίζει της χειρότερες εποχές του Τζον Πιουριφοι , οταν στην αποκορύφωση του ψυχρού πολέμου στην μεταπολεμική περίοδο η Ελλάδα αποτελούσε βασικό Προμαχώνα εναντίον του «κομμουνιστικού κινδυνου».
Οι ομοιότητες σημερα ειναι ανατριχιαστικες, λαμβάνοντας υπόψιν τις διαφορετικες πραγματικότητες και γεωπολιτικες συγκυρίες, ειναι επισης ανατριχιαστικές ´αλλα και ιδαιτερα αποκαλυπτικές οι τακτικές , η πολιτικη ορολογία , τα επιχειρήματα που υιοθετεί ο βασικός αρχιτέκτονας της εξωτερικής πολιτικης της χώρας μας σημερα. Ο κύριος Κοτζιας . Οι άλλοι απλα συστρατευονται, υπακούν και εκτελούν.

Η σημερινή Πρεσβεια των ΗΠΑ προάγει την « Ρωσοφοβια» οπως αυτη αναπτύσσεται σε δεκάδες δυτικές χώρες , ( με την παντα πρόθυμη στηρηξη ισχυρών ΜΜΕ) οπου η παραμικρή ένσταση που θέτει ζητήματα , αφοπλισμού, διαλόγου, οικονομικής συνεργασιας, αποστασιοποιηση απο τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, λήξη των κυρώσεων σε βαρος της Ρωσίας, αναγνώριση της Κριμαιας ως αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσικής ομοσπονδίας , ακομα και επίσκεψη στην Ρωσία απο εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στην Ρωσία ( βλέπε ταξιδιωτική οδηγία της Μεγ. Βρετανιας σε αγγλους φιλάθλους) όλοι αυτοι, είτε ειναι πρόσωπα, ειτε φορεις, αντιμετωπίζονται με τακτικές « σύγχρονου μακαρθισμού» στη Δύση . Αποκορύφωμα αυτών των δεδομένων ειναι η λυσσαλέα εκστρατεία μερίδας την Αμερικανικης ελίτ που ζητα ευθέως την «συντριβή» της Ρωσίας με καθε κόστος.
Η στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας απο το ΝΑΤΟ με την συνδρομή των βαλτικών χωρών, της Πολωνιας, της Ρουμανιας, κ.λπ βρισκεται σε ταχύτατος ρυθμούς ανάπτυξης . Δεκάδες χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες, επιθετικά όπλα καθε λογής και μια ξέφρενη πολεμική ρητορική βρίσκονται σε αποκορύφωση .

Λυπηρό το γεγονός της υπεραπλουστευτικης ερμηνείας ορισμένων αριστερών κομμάτων που αναμασούν την « καραμέλα των ενδοιμπεριαλιστικων αντιθέσεων» και την υιοθέτηση του ρόλου του «Πόντιου Πιλάτου» . Η στάση αυτη σημερα βρισκεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιστορικές αντιφασιστικές και της αντι μιλιταριστικής παραδοσης του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.
Δεν παραβλέπεται βέβαια οτι η Ρωσία σημερα ειναι μια καπιταλιστική χωρα με τις δικές της εσωτερικές και ταξικές αντιθέσεις , το γεγονός αυτο ομως δεν μπορει να επισκιάσει την ολομέτωπη αμερικανική, ευρωατλαντική επίθεση σε ολα τα μέτωπα, οπου οι περιφερειακές συγκρούσεις , οι πολεμικές προετοιμασίες , η αναβίωση ενός νέου προηγμένου ακομα και διαστημικου πυρηνικού ανταγωνισμού επιφέρει νέες προκλήσεις και κινδύνους στην ανθρωπότητα.

Η ταυτόχρονη εξάπλωση νεοναζιστικών μορφωμάτων και ακροδεξιών κομμάτων στις χώρες της Ευρώπης, και οχι μόνο, δεν ειναι απλα μια τυχαία σύμπτωση . Οι πολιτικές εφεδρείες αντικομμουνιστικών και αντι ρωσικών πολιτικών μορφωμάτων διαφαίνεται να ειναι η κυρίαρχη τάση στη Δύση σημερα . Η αριστερα δεν μπορει να μένει αμέτοχη και απλός παρατηρητής σε αυτες τις εξελίξεις . Τα νέα αντινατοικα , αντιπολεμικά, αντι ιμπεριαλιστικά κινήματα ειναι ιστορικά επιβεβλημένα . Ειναι οπως θα έλεγε ο Εδουαρδο Γαλεανο η «ψυχή για την αγαπη τη ζωή και την Ειρήνη».

Στην Ελλάδα απο οτι φαίνεται βρισκόμαστε στην επεξεργασία και εφαρμογή ενός σχεδιου σχεδίου που βαζει την Ελλάδα στο επίκεντρο των νέων πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ.

Οι πρόσφατες απελάσεις Ρώσων διπλωματών με αιτιολογίες που θυμίζουν τα χειρότερα «χολιγουντιανά κατασκοπευτικά σενάρια», εγκαινιάζουν ενα πρωτοφανές Ελληνικό διπλωματικό ατόπημα σε μια εξαιρετικα επικίνδυνη για την Ελλάδα στιγμή οπου το δόγμα « Κοτζια» ( περισσότερο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, περισσότερο Ισραηλ) ανενόχλητο θέτει νέα δεδομένα στην γεωπολιτική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας . Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικη της σημερινής κυβερνησης μεταμορφώνεται σε σκληρη και «αμάσητη» ευρωατλαντική πολιτικη , με σύγχρονους όρους πολιτικού μάρκετινγκ θα μπορούσαμε να πουμε η Ελλάδα κατακτα νεες « αγορες» ως εκπρόσωπος πωλήσεων και μάρκετινγκ του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια».

Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες επίσημες και ανεπίσημες πτυχές του νέου γεωπολιτικού μνημονίου που η σημερινή κυβερνηση εφαρμόζει.

Ένταξη της ΠΓΜΔ στο ΝΑΤΟ με την βασική και στρατηγικη επιλογή της Ελλάδας να μετατραπεί ως όχημα αυτής της διαδικασίας . Μένει τωρα η Σερβία οπου θα εγκαινιαστεί μια νέα προσπάθεια « ευρώατλαντικου » χάρτη για την γείτονα χωρα.
Εδω ο πολυάσχολος μας υπουργός εξωτερικών αφου η ΠΤΔΜ και η Αλβανία, οδεύουν νικηφόρες στον δρόμο της Δυτικής νατοϊκής «νομιμοφροσύνης», σιγουρα θα προσφέρει τις καλες του υπηρεσίες για την περιπτωςη της Σερβίας….

Αναβάθμιση της στρατιωτικης βάσης της Σουδας που εκ των πραγμάτων γίνεται η πιο σημαντική αμερικανική στρατιωτική βάση της Μεσογείου.

Πιθανή μεταφορά πυρηνικών συμβατικών τακτικών όπλων απο το Ιντσρλικ στην Ελλάδα ( πιθανά Ανδραβιδα) .

Εγκατάσταση σταθμού αμερικανικού φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, ωστε να «αναχαιτίσει» τον Ρωσικό αγωγό στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Δημιουργία νεας αμερικανικής στρατιώτης βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

Ενίσχυση και αναβάθμιση των υφιστάμενων συμφωνιών « αμυντικής συνεργασιας» Ελλάδας – Ισραήλ. Η γεωγραφική θεση της χώρας μας αυξάνει σπτην στρατιωτική επιρροή του Ισραήλ εναντίον των Αράβων γειτόνων και του Ιράν ενω της πρόσθετει , γεωπολιτικό, ενεργειακό και στρατιωτικό « βάθος».

Τα παραπάνω ειναι μόνο ενδεικτικά της σημερινής πρόσδεσης της Ελλάδας στους ισχυρούς ισχυρούς και διαμορφωμένους νέους στρατιωτικούς , ενεργειακούς και γεωπολιτικούς συσχετισμούς στην ευρύτερη περιοχη . Για όλους αυτους τους λόγους η οποιαδήποτε προσπάθεια εςτω κσι συμβολικής, η τυπικής σχέσης, ποςο μαλλον αναβαθμισμένης, με τη Ρωσία ειναι απαγορευτικές και μη συμβατές με τις επιδιώξεις του «ιμπεριουμ».

Η περίφημη έξοδος απο τα πολιτικό – οικονομικά μήνημονια ( που μετα μεταμορφώνει την χωρα με περιορισμένη κυριαρχία σε προτεκτορατο για τις επομενες δεκατίες ) εγκαινιάζεται με την θριαμβευτική είσοδο σε γεωπολιτικά νατοϊκά μνημόνια διαρκείας .

Η χθεσινή απόδειξη οτι η Ελλάδα ειναι αφοσιωμένη « νατοϊκή σύμμαχος» με την συμβολική πρωτη μερα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ συνέπεσε με την αποπομπή των Ρώσων διπλωματών .

Η παραμονή στην εξουσία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με καθε κόστος , φερνει το κόμμα αυτο σε απολυτη και μη αναστρέψιμη ρήξη με την ιστορικη δεξαμενή της αριστερας, δεν υπαρχει πλέον ομφαλιος λορος για κανεναν απο την σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που να τον συνδέει με το χθες , φερνει την ηγεσία του σε απολυτη ταύτιση με τα πιο σκληρα ιμπεριαλιστικά κέντρα , ειναι ουσιαστικα η επιτομή του πολιτικού οπορτουνισμού . Δίνει στην δικια μας την αριστερα και οχι μόνο, τον δυνατοτητα να ορθώσει το δικό της ενωτικό λογο και προταση.
Καιρός να πουμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη…..

iskra.gr/