Το ξανθό γένος και οι φαιο-μελαχρινοί ελληναράδες

Το ξανθό γένος και οι φαιο-μελαχρινοί ελληναράδες

Η απέλαση και η απαγόρευση εισόδου σε ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία ότι λειτουργούν ως πράκτορες ξένων συμφερόντων αναδεικνύει τη διαχρονική υποκρισία των επαγγελματιών «πατριωτών» που προσφάτως ταυτίζονται με τον ρωσικό παράγοντα, αλλά όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος και με τα τουρκικά συμφέροντας.

Η ύπαρξη δικτύων επιρροής, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα εμφανούς ρωσικής προέλευσης κεφάλαια είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν υπόγειες χρηματοδοτήσεις σε μεμονωμένα πρόσωπα ή παράγοντες καθώς και σε διάφορες (παρα)εκκλησιαστικές ή παραστρατιωτικές οργανώσεις, περίεργα σωματεία αλλά και μιντιακά δίκτυα στη Θεσσαλονίκη και άλλες επαρχιακές πόλεις.

Με προεξέχοντες ακροδεξιούς πολιτικούς, καλλιεργούν την καινοφανή θεωρία περί ελληνορωσικής φιλίας με γραφική επιχειρηματολογία, στηριγμένη σε μεταφυσικές δοξασίες και προφητείες περί του «ξανθού γένους»(οι προφητείες εν προκειμένω βρίσκουν τη μεταφυσική τους στήριξη και την επιχειρηματολογία στον δογματικό λόγο της θρησκείας μέσω των διαφόρων αγίων, οσίων και μοναχών-γκουρού, κυρίως του Αγίου Όρους, των οποίων οι δήθεν προφητείες -θυμίζουμε και τους Ρώσους-μοναχούς που ήταν «ονοματολάτρες», αλλά και οι παντόφλες ή οι σωβρακοφανέλες συνιστούν φάρμακα για κάθε σωματικό, ψυχικό, ακόμη και… πολιτικό πρόβλημα ).

Όλος αυτός ο εσμός των φαιο-μελαχρινών ελληναράδων, που μιλάει για ξανθό γένος και προωθεί τα ρωσικά συμφέροντα, ενεργοποιήθηκε μέσω των συλαλλητηρίων για το Μακεδονικό και είναι προφανές ότι βρίσκει την αντήχηση του παροξυσμικού ληρήματός του στα ηχεία των εκκλησιαστικών (σ.σ. γιατί αλήθεια ονομάζονται «παρα-εκκλησιαστικές»;) οργανώσεων αλλά και των εγκληματικών οργανώσεων της χρυσής αυγής.

Σε ορθολογικό επίπεδο, πάντως, το γεγονός ότι οι παραπάνω «ονοματολάτρες» αντιπαρατίθενται στην επίλυση του Μακεδονικού με όχημα τη βολική εθνικιστική υστερία για την πΓΔΜ, που δήθεν μας… απειλεί, αποδεικνύει ότι η συμφωνία δημιουργεί εμπόδια στη ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια. Εξάλλου η Μόσχα και επίσημα δεν έχει κρύψει την αντίθεσή της στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Όμως εσχάτως τα ρωσικά συμφέροντα ταυτίζονται απροκάλυπτα με τα τουρκικά.

Είναι γνωστό ότι και η Τουρκία ευνοεί τη δημιουργία ενός μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια υπό την επιρροή της. Είναι συνεπώς παράδοξο -αν όχι υποκριτικό- οι αυτοπρσιοριζόμενοι ως «μακεδονομάχοι» να κατεβαίνουν στους δρόμους, διαδηλώντας δήθεν για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και το «όνομα», ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν τη Μόσχα και τα πολιτικά συμφέροντα της Άγκυρας.

ARti news