«Η συνεχής ενοχή της τρόικας τους κάνει να αφρίζουν»

«Η συνεχής ενοχή της τρόικας τους κάνει να αφρίζουν»

  • |

«Εμείς απαντάμε πως όταν χτυπούν τον Βαρουφάκη χτυπούν τον ελληνικό λαό που δεν επέλεξε τους εξευτελισμένους δικούς τους», σημειώνει το ΜέΡΑ25 με αφορμή τις νέες κατηγορίες σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη για τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις του 2015, αυτή τη φορά απ’ τον γραμματέα του ESM, Κάλιν Άνεφ Γιάνσε.

Ο αξιωματούχος του ESM, σε συνέντευξή του στο ολλανδικό ραδιόφωνο NOS Radio 1 News με αφορμή την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, υποστήριξε ότι «στο εξάμηνο που ήταν υπουργός, τάχθηκε εναντίον των μεταρρυθμίσεων και αναζωπύρωσε την ελληνική κρίση και πάλι».

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης «δεν έφερε καλό στον ελληνικό λαό. Η πολιτική του έχει κοστίσει πολλά λεφτά και η Ελλάδα δυστυχώς είχε γυρίσει χρόνια πίσω. Πραγματικά πήγαινε στην σωστή κατεύθυνση το 2014 και προετοιμαζόμασταν για καθαρή έξοδο για την Ελλάδα, έτσι ώστε να έβγαινε από το πρόγραμμα στήριξης χωρίς δάνειο».

Απαντώντας το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «όταν μιλούν για έξοδο το 2014/5 παραβιάζουν τους κανόνες της αριθμητικής (και να έκλεινε η συμφωνία που ο Σαμαράς επέλεξε να μην κλείσει, θα παίρναμε 7,2 δις όταν μόνο για το 2015 οι αποπληρωμές ήταν 22 δις)».

«Η συνεχής ενοχή της τρόικας τους κάνει να αφρίζουν και να στρέφουν τις δικές τους αμαρτίες στον ελληνικό λαό» σημειώνει το ΜέΡΑ25.

«Μου περιποιούν, 3 χρόνια τώρα, τεράστια τιμή στοχοποιώντας το πρόσωπό μου με σκοπό να απαξιώσουν την λαϊκή εντολή του Γενάρη του 2015. Το ζητούμενο τώρα είναι η απελευθέρωση των Ελλήνων από την Χρεοδουλοπαροικία, στην οποία η ανοησία της τρόικας σε συνδυασμό με την προσήλωσή της στην συμμαχία της με την εγχώρια ολιγαρχία έχει καταδικάσει την Ελλάδα», δήλωσε σχετικά ο Γ. Βαρουφάκης και κατέληξε: «Αντιμέτωποι με ολόκληρο το Μνημονιακό Τόξο, στο οποίο συμπαρέσυραν κι όσους έχουν μείνει στον Σύριζα, το ΜέΡΑ25 αντιτάσσει το πρόγραμμά του – τις 7 Τομές που είναι προαπαιτούμενα για την απελευθέρωση από την κρίση».

efsyn.gr