Γερμανικές Αποζημιώσεις, η Συριζαϊκή Εκτροπή του Αχελώου;

Γερμανικές Αποζημιώσεις, η Συριζαϊκή Εκτροπή του Αχελώου;

  • |

Χθες ο κ. Τσίπρας , κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, πέρασε και από την Κάνδανο. Παρεμπιπτόντως και δοθείσης της ευκαιρίας. Στη μαρτυρική Κάνδανο, η οποία ισοπεδώθηκε από τους Γερμανούς Αλεξιπτωτιστές και Ορεινούς Καταδρομείς, τον Ιούλιο του 1941, ακριβώς μετά τη Μάχη της Κρήτης, διότι οι κάτοικοί της μαζικά και παλλαϊκά, πήραν τα όπλα ενάντια στον κατακτητή.

Σαράντος Θεοδωρόπουλος 

Στην Κάνδανο έχει και ένα Ηρώο Πεσόντων, πραγματικών Ηρώων πεσόντων, στο οποίο ο κ. Τσίπρας μεταξύ ρακής και κρεατότουρτας, που γεύτηκε στην Πλατεία του Χωριού, κατέθεσε στεφάνι. Από τα πολλά στεφάνια που καταθέτει από την Καισαριανή, μέχρι το Κομμένο, πριν στείλει αντιπροσωπείες στους Ουκρανούς του Ποροσένκο.

Και μια και κατέθεσε στεφάνι έβγαλε και ένα δεκάρικο στους κατοίκους της μαρτυρικής Κανδάνου, με την οποία επανέλαβε ότι «είναι ιστορικό χρέος απέναντι σε αυτούς που έφυγαν αλλά και απέναντι στις επόμενες γενιές. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε το πόρισμα για τις διεκδικήσεις, το οποίο θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους στην Ολομέλεια της Βουλής για τις περαιτέρω κινήσεις μας με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Πρέπει να του δηλώσουμε ότι τουλάχιστο εμάς στη Λαϊκή Ενότητα δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει, αφού την προηγούμενη ημέρα της επίσκεψής του 4 Σεπτεμβρίου 2018 εγκρίθηκε , με την ψήφο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛΛ, Νέας Δημοκρατίας, Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Ένωσης Κεντρώων, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας και του Γερμανικού Υπουργείου Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας και Νεολαίας για την ίδρυση κοινού Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας». Του Ιδρύματος που έχει ως σκοπό να ξαναγράψει την Ελληνογερμανική Ιστορία προς την κατεύθυνση της Λήθης, στη γραμμή « Σας κάψαμε, Σας σκοτώσαμε, Σας πεθάναμε από την πείνα, αλλά αυτά έγιναν πολύ παλιά και τώρα πλέον πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς το μέλλον». Προφανώς για να μας ξαναπεθάνουν από την πείνα με τα Μνημόνια και την Επιτήρηση.

Πρέπει να μας εξηγήσει πως επιδιώκει με συναίνεση τη διεκδίκηση, όταν με ευρύτατη συναίνεση προωθεί τη Λήθη.

Στην ίδια γραμμή με τον κ. Τσίπρα είναι και ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος ναι μεν δηλώνει , όπως έκανε στις 2.9.2018 στο Χορτιάτη, ότι οι αξιώσεις της Ελλάδας είναι νομικά ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες, αλλά μας επαναφέρει στην τάξη λέγοντας ότι αυτές οι ενέργειες δεν μπορεί να γίνονται μονομερώς, αλλά πάντα με τη συναίνεση της Γερμανίας.

Αν δεν συναινέσει τι γίνεται; Διότι το ότι η Γερμανία θα συναινέσει να μας καταβάλει πάνω από 300 δισεκατομμύρια Ευρώ, εμένα μου φαίνεται ως ανέκδοτο βρετανικού χιούμορ. Δεν ξέρω σε εσάς.

Δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει ο κ. Τσίπρας, διότι από την iskra.gr έχουμε ελέγξει και τη φιέστα που διοργάνωσε προ μηνών για την διεκδίκηση των κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών, και για τις παλινωδίες του Προέδρου της Βουλής, στην προ μηνών συνάντηση με τη Γερμανίδα Υπουργό Νεολαίας, προπαρασκευάζοντας την ψήφιση της σύμβασης για το Ελληνογερμανικό ίδρυμα Νεολαίας, όπου μιλούσε για «κοινή κουλτούρα μνήμης» , έχουμε κάνει δύο εκδηλώσεις ως Λαϊκή Ενότητα μία στο Ναύπλιο, το Νοέμβριο του 2016 , μετά τη διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, και μία τον Οκτώβρη του 2016 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου ελέγξαμε και τις προβληματικές δολιχοδρομίες του σχεδίου πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής. Έχουμε καυτηριάσει και την αδράνεια της Ελλάδας στη δίωξη των εγκληματιών πολέμου.

Έχουμε αποκαλύψει την εξαγγελία της ίδρυσης του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, στο σχέδιο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο του 2015, τις δηλώσεις του κ. Μπαλτά επί του ζητήματος , στη συνάντησή του με την τότε υφυπουργό Νεολαίας της Γερμανίας, τις κοινές δηλώσεις του Κοτζιά – Steinmeier το Δεκέμβρη του 2016, σύμφωνα με τις οποίες « έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στις ελληνογερμανικές σχέσεις, που είναι εμφανής η βούληση να διαμορφώσουμε ακόμη καλύτερα το μεταξύ μας πλαίσιο και να μην αφήσουμε να επισκιαστούν οι σχέσεις μας από το παρελθόν».

Αισθανόμαστε και μοναξιά κάποιες ώρες , διότι νομίζουμε ότι μιλάμε στην έρημο και κανείς δεν μας ακούει. Πάντως, δε μας πτοεί το ότι Συστημικό Ελληνικό Πολιτικό Προσωπικό συναινεί στην επεξεργασία της λήθης

Παριστάμεθα αγωνιστικά σε όσες δράσεις μας καλούν, πάντα στην πρώτη γραμμή. Καταγγέλουμε και Ελληνογερμανικό Ταμείο, και τις δράσεις της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης , και τις ανταλλαγές νέων από τα Μαρτυρικά Χωριά και γερμανών νεολαίων, όπως και τις ψευτοδωρεές στα Μαρτυρικά Χωριά, προκειμένου να αμβλύνεται η αγωνιστική διάθεση. Έχουμε αποκαλύψει και τους ιστότοπους που δημιουργούνται με χρήματα της Γερμανίας ( πχ. ww2istories.gr), αλλά και τις Γερμανικές Αποστολές στην Ελλάδα, που διοργανώνουν συνέχεια επιστημονικά συνέδρια με πρόγραμμα ακαδημαϊκών ανταλλαγών, για την προώθηση της πολιτικής της Λήθης.

Μόνο να μην πάρει χαμπάρι τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα η Άνγκελα Μέρκελ και πριν φτάσει στο Λιμένα της Χερσονήσου Χανίων, στις 31 Οκτωβρίου 2018 όπου θα παραστεί στη συνεδρίαση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, σταματήσει στην Αθήνα να τραβήξει αυτάκια.

Η διεκδίκηση των επανορθωτικών αξιώσεων είναι θέμα αρχής. Είναι η προσπάθεια τιμωρίας του φασισμού. Είναι η δικαίωση της Εθνικής Αντίστασης. Είναι η επανόρθωση της εντελούς καταστροφής της Ελλάδας, του τιμήματος της συμμετοχής του Λαού μας στον πατριωτικό – αντιφασιστικό αγώνα.

Ε λοιπόν, το ζήτημα αυτό δεν είναι η εκτροπή του Αχελώου, που κάθε προεκλογική χρονιά την υποσχόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Είναι θέμα τιμής απέναντι στην Ιστορία και τον εαυτό μας.

Αγωνιζόμαστε για μία Ανθρώπινη, Ανεξάρτητη και Δημοκρατική Ελλάδα, με τον Ελληνικό Λαό αφέντη στο σπίτι του , ώστε να διεκδικήσουμε και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Δεν επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να περιφέρει το κορυφαίο αυτό ζήτημα, ως μέρος της προεκλογικής του παροχολογίας, ούτε ως άλλοθι αριστεροσύνης.

iskra.gr