Αλλοι γελάνε, άλλοι κλαίνε…

Αλλοι γελάνε, άλλοι κλαίνε…

  • |

Να μην υπολειφθούμε των ενεργειών του Ελληνα υπουργού Αμυνας. Ποιος ξέρει η πρωτοβουλία του τι καινούργια πράγματα θα φέρει στην ασθμαίνουσα ελληνική διπλωματία. Κάνει του κεφαλιού του ή εκτελεί εντολές, αδιάφορο. Παίζει μάλλον με τη θέση που έχει, που ούτε στο όνειρό του δεν μπορούσε να φανταστεί ο καημένος.

Δεξιότατος αυτός, δεν δίστασε να συνεργαστεί με μια «αριστερή» κυβέρνηση και να απαιτήσει το υπουργειάκι του. Μια χαρά τα κατάφερε στις επαφές και συνεννοήσεις του με τον ηγέτη της «Αριστεράς» στην Ελλάδα.

Γιώργος Σταματόπουλος

Ο τελευταίος βέβαια, πιο αδίστακτος. Προκειμένου να καταλάβει την εξουσία συμμάχησε με τον πρώτο πρόθυμο, σαν να κύλησε ο τέντζερης και να βρήκε το καπάκι αφού και γι’ αυτόν ήταν ένα σχεδόν ασύλληπτο όνειρο η πρωθυπουργία· ήταν χαριτωμένο αυτό που είχε πει στην Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή, ότι αυτή δεν κατάφερε και τίποτα σπουδαίο, ενώ αυτός μόλις στα σαράντα του κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός.

Οπότε είτε στημένο είναι το παιγνιδάκι με τον Καμμένο είτε ο τελευταίος παίζει από μόνος του αφού του έχει δοθεί τόσος χώρος. Δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί τους, με την κυβέρνηση και την αλλοπρόσαλλη, καθώς φαίνεται, πολιτική της. Εχει σημασία όμως να εμπεδωθεί από τον ελληνικό λαό με ποιους έχει να κάνει, ώστε να μην εξαπατηθεί γι’ ακόμη μία φορά. Να τον πετάξει σαν στυμμένη λεμονόκουπα ο πρωθυπουργός δεν είναι και τόσο κομψό, αλλά ποιος ασχολείται με τέτοιες έννοιες πια;

Φωνασκούν και τινές των υπουργών και βουλευτών, αλλά το πουλάκι έχει προ πολλού πετάξει. Αργησαν (;) να συνειδητοποιήσουν με ποιον συνεργάζονται χρόνια τώρα ή ίσως τον θεωρούσαν ασήμαντο να τρώσει την κυβερνητική συνοχή ή, ξέρω ‘γώ, αδιαφορούσαν για την ύπαρξή του παρά τις διαφωνίες του στα εθνικά θέματα και κυρίως με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάπως σαν γραφικό τον θεωρούσαν αλλά αυτή τους η «αυτοπεποίθηση» δεν τους επέτρεψε να δουν ότι σιγά σιγά εκφυλίστηκαν και οι ίδιοι σε γραφικούς. Πες μου τον συνεργάτη σου να σου πω ποιος είσαι.

Και τώρα δεν θα τους ενοχλούσε ο συνεργάτης εάν δεν έδινε λαβή στην αντιπολίτευση να στάξει δηλητήριο για το αλλόκοτον της συνύπαρξης. Είναι αλήθεια ότι οι κινήσεις του κ. Καμμένου διέλυσαν κάθε σοβαρότητα που μπορούσε να έχει η κυβέρνηση. Γελάνε οι ίδιοι οι Αμερικανοί, γελάνε οι Ευρωπαίοι, γελάνε οι Βαλκάνιοι γείτονες και οι Τούρκοι, γελάνε και οι Ελληνες. Από τους τελευταίους όχι όλοι· τέλος πάντων, άλλοι κλαίνε και άλλοι γελάνε και άλλοι τραβάνε τα μαλλιά τους. Προφανώς είμαστε μια χώρα για γέλια περισσότερο αλλά και για κλάματα, για όσους τουλάχιστον διαθέτουν μια στάλα έστω σύνεσης και αξιοπρέπειας.

Ας συμφωνήσουμε ότι δεν ήταν παρά μια εθνικιστική, μεγαλόφωνη τρακατρούκα του Καμμένου όλα αυτά που πρότεινε (!) στους Αμερικανούς για επέκταση των βάσεων στο ελληνικό έδαφος. Ναι, η ζημιά όμως έχει γίνει και όσο προσπαθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να το καλύψουν τόσο θα χειροτερεύει η μεταξύ τους σχέση. Για φαντάσου, σχέση! Είναι πασίγνωστο ότι κοιμάται κανείς όπως στρώνει. Γιατί εκνευρίζονται τώρα; Δεν υπάρχει λόγος να χαλάνε τα αίματά τους.

efsyn.gr